– Det hørtes lynskarpt ut, dette blir bra!

Det sier Live Johansson som kommer rett fra lydprøve med Kygo. Til tross for at hun er travel før sceneshowet, tar hun seg tid til et kjapt telefonintervju med iTromsø.

Johansson bor i Danmark, men kommer opprinnelig fra Tromsø. Hun er nok et ukjent navn for mange tromsøværinger, men har opptrådt med stjerner som Kanye West, Eminem og Michael Bublé tidligere. Med strykekvartett Livestrings har hun vært opptatt med sin egen turne som snart starter.

– Jeg er egentlig veldig opptatt med å lage min musikk og jobbe med turnen, men jeg måtte ta meg tid til å komme hit. Jeg kunne ikke si nei når han spurte om jeg ville være med til Tromsø. Jeg gleder meg til å se Fløya og Ishavskatedralen fra scenen.

TALENT: Live Johansson har fått mye oppmerksomhet i utlandet, for hennes strykekvartett Livestrings – Som har to betydninger, «Live» som i akkurat nå og som i navnet hennes. Foto: Torbjørn Fessel

Tromsøværingen har med seg tre fiolinister på scenen, som alle er tromsøjenter. De heter Dana Johanson, Julie Alapnes og Andrea Johansson. Selv skal hun spille cello på scenen.

– Jeg brukte mine tromsøkontakter og fikk samlet et fantastisk hold. Det er girlpower, forteller hun.

Muligheten til å underholde med selveste Kygo er noe hun setter stor pris på, og hun gleder seg til å snart gå på scenen.

– Han har en fantastisk energi på scenen, og får så god kontakt med publikum. Og man ser jo at folk elsker det med utsolgte og fulle saler over hele verden. Det blir et sykt sceneshow.

Johansson forteller at det er under finalen av showet at de skal opptre. Og under firestone kom de fire tromsøjentene på scenen.

Johansson forteller at de møttes første gang i dag for lydprøve. Litt senere på kvelden sto de klar på scenen. Foto: Steffen Todal Lykseth