- Dette var virkelig overraskende, og veldig gledelig, sier en litt forfjamset direktør for Nordlysfestivalen, Øyvind Bakkeby Moe.

Tirsdag ble Nordlysfestivalen tildelt et engangstilskudd på 80.000 kroner fra Tromsø kommune etter å ha søkt om midler til utvikling som omfatter internasjonalt arbeid, arktisk kulturproduksjon, publikumsutvikling og barn og unge tidligere i år, skriver kommunen i en pressemelding.

I ettermiddag kunne dermed byrådsleder Kristin Røymo (Ap) og kultursjef Lisa Hoen tildele Øyvind Bakkeby Moe og Nordlysfestivalen et engangsbeløp på 80.000 kroner. Røymo trekker særlig frem den bredden festivalen står for i det musikalske repertoaret de byr på.

- Se bare på kommende festivalen med Beethovens femte – Skjebnesymfonien – med fiolinisten Charlie Siem og vårt eget NOSO. I tillegg gleder jeg meg til konsert med Mari Boine, Arktisk dansegalla, Farmers Market, Vokal Nord med Susanne Lundeng og Lill Lindfors, for å nevne noe, sier byrådslederen.

Kultursjef Lisa Hoen er også full av lovord overfor Nordlysfestivalen.

- Jeg er særlig glad for bredden i programmet og at de nå satser spesielt på å nå ut internasjonalt. I tillegg er jeg glad for at de ønsker å satse på unge talenter, sier Hoen.