Isabella Camilio (23) vokste opp på Kvaløysletta, men har siden 2009 jobbet fast som modell i Paris og London. I disse dager løper hun på mellom 10 og 14 castinger hver dag i London i anledning London Fashion Week, som starter i dag. Det er ingen dans på roser.

– Jeg har vært så heldig at jeg har kommet med i «show-pakken» som alle designerne får, noe som er utrolig vanskelig. Der er alle jentene og guttene som designerne er interesserte i å bruke til showene sine, så det er ganske gjevt med tanke på hvor stort London Fashion Week er. Problemet er at jeg de siste fem dagene har jobbet for Pour Collection hvor jeg blant annet har vist Kat Von Ds første kolleksjon, og nå har plaster på alle tærne. Jeg kan så vidt gå. Jeg klager ikke, men det er veldig hardt arbeid, forteller Camilio.

Se også: Isabella Camilios bilder.

– Gråt i to uker

Modellkarrieren startet da hun, som mange andre, ble oppdaget av Inger-Lise Ebeltoft. Camilio deltok i 2005 i konkurransen «Årets Ansikt» – uten å vinne. Da hun deltok i en Loreal konkurranse fikk hun tilbud om kontrakt med Team Modeller i Oslo, en sjanse hun grep. Dermed flyttet hun til Oslo i 2008. Via byrået ble hun sendt rett til Milano hvor ungjenta fikk et brutalt møte med bransjen.

Les også: Mote-Tromsø får skryt

– Jeg ble sendt til Milano i januar 2008 og hadde returbillett i mars, men reiste hjem igjen etter to uker – som jeg hadde brukt til å gråte konstant. Jeg hadde bra kropp, men dårlig hud og var ikke «perfekt» nok. Da var jeg egentlig ferdig, men byrået mitt pushet meg og hadde troen på meg. Så jeg gjorde et nytt forsøk med å reise til Athen. Der booket jeg kun en hårkampanje, så etter to turer i minus hadde jeg egentlig gitt opp. Når jeg kom hjem fikk jeg derimot beskjed om å klippe meg, og etter at jeg gjorde det har det tatt helt av, sier modellen.

Brenner ikke

Det kan ha vært den viktigste hårklippen i hennes liv. Like etter at hun klippet seg ble hun signet av et modellbyrå i Paris, hvor hun endte med å bli boende i to år. Disse to årene jobbet hun beinhardt, og gjorde show, reklamekampanjer og såkalte editorials. Hun gikk til slutt lei Paris og flyttet til London, hvor hun befinner seg den dag i dag.

Selv om hun lever av å være modell, har hun begynt å vurdere om hun skal finne på noe annet.

– Jeg irriterer meg veldig over at jeg ikke brenner mer for yrket. Jeg har alle verdens muligheter og tilbud fra New York, blant annet, men jeg er så hjemmekjær at jeg ikke greier å være for lenge ute av Norge. Det er ganske typisk for norske modeller. Vi er så bortskjemte, mens for eksempel russiske jenter ikke reiser hjem i julen engang. Hvis du virkelig brenner for det, biter du tennene sammen. Det er utrolig hard jobbing på dagen, mens det er fest med champagne og kjendiser på kveldstid. Du får oppleve helt utrolige ting, men det tar på å gå rundt hver dag å «selge» deg selv. Jeg har ikke satt en dato på når jeg skal gi meg enda, og akkurat nå smir jeg mens jernet er varmt, men det er klart at man ikke kan holde på med dette for evig.

Modell Isabella Camilio fra Tromsø er stor i utlandet. Bildene ble brukt i en editorial i et gratis magasin i London. Foto: Dan Williams