«Samtaler om nord» er en serie samtaler som tar utgangspunkt i en film under TIFF. Ett av målene med disse samtalene er å ta diskusjonene videre fra kafébordene og kinosalene og ut i samfunnsdebatten.

Onsdag 19. januar, klokken 12.00-12.30, holdes det en samtale om tromsøværingers forhold til naturen. Overskriften er «Den frie naturen».

foto
TIFF-sjef Bodil Kjelstrup holder samtale om vårt forhold til naturen. Samtalen tar utgangspunkt i filmen «Over Vannet», som er en del av TIFF-programmet «Film fra nord».

Vår natur

Moderator i samtalen er Bodil Kjelstrup, administrerende direktør for Tromsø Internasjonale Filmfestival, TIFF.

– Dette handler om hvem som skal være med på å ta vare på naturen rundt oss? I Pandemien trekker folk ut av huset, fordi vi opplever innskrenkende sosiale tiltak. Så når vi trekker ut til høye topper, eller skogen rett bak huset, så spør vi: Hvordan tar vi vare på den frie naturen når vi alle bruker de samme områdene? sier hun.

I samtalen deltar regissøren bak filmen «Over Vannet», Jenny Andersen. Hun forteller om sitt forhold til naturen, og om hvordan hun bruker naturen for å bearbeide det hun har gått gjennom i livet.

I tillegg deltar Pål Jakobsen, bedre kjent som Tromsø kommunes kommunikasjonsrådgiver, men i denne samtalen kjent som friluftsentusiast.

foto
Tromsø kommunes kommunikasjonsrådgiver, Pål Jakobsen, var redaktør for den meget populære «Turboka» – der 150 turer i og rundt Tromsø blir beskrevet. Foto: Ronald Johansen

Samfunnsdebatt

TIFF-programmet «Samtaler om Nord» er et samarbeid mellom TIFF, iTromsø, Internasjonalt Seminar, Tromsø kommune og Samfunnsløftet. Det er en daglig lunsjdebatt med utgangspunkt i en film publikum har sett – eller bør se. «Samtaler om nord» bygger brua mellom viktige tema på lerretet og samfunnsdebatten i Nord-Norge.