Red Headed Sluts. Foto: Tor Farstad

Og det ligger i navnet hva dette går ut på. I en hage i Ramfjord står det en sjark som i sommer vil bli gjestet av flere lokale band og artister.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

– Sjarken vil være scenen og hagen vil være publikumsområdet, sier Simon Eidem. Sammen med Andrea Conradsen og Guro Heiskel arrangerer de Sjarkfestivalen som vil gå av stabelen 29.juni.

Hagefest

Det var i april at de unge arrangørene kom på ideen om å skape Sjarkfestivalen etter at de i 2011 fikk sjarken gratis etter en annonse på finn.no. Grunnen til at sjarken nå står i hagen er at båten er i for dårlig stand til å ha på havet, noe som også forklarer hvorfor de fikk den gratis.

– Vi satt og grillet og spilte musikk i hagen da vi fant ut at det hadde vært en god idé å lage en liten musikkfestival der, sier Simon Eidem.

Etter det satte de seg inn i å gjøre dette til en realitet.

– Andrea har allerede erfaring fra arrangering av tidligere festivaler, så det var ikke noe problem å få dette i gang, sier Eidem.

Og etter å ha fått godkjenning fra politiet, lokalbefolkninga i Ramfjord og i tillegg støtte fra Tvibit mangler de nå bare flere artister til opptre på festivalen.

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

– Vi har allerede sluppet to band, men vi satser på å ha til sammen 8-10 band og artister til å opptre på sjarken i sommer, sier Eidem.

De to bandene de har sluppet hittil er tromsøbandene Burly Bards og Red Headed sluts.

– Det er lokal musikk som står i fokus, legger Simon Eidem til.

Nordnorsk preg

Eidem mener selv at dette er et unikt konsept.

– Det å ha konsert i en sjark er jo i seg selv veldig nordnorsk og originalt. Til neste år håper vi på å få sjarken ut på havet og kanskje holde konserter ute i fjorden. Engasjerer lokalbefolkninga seg er det mye mulig at det vil skje, forteller Simon.

De ønsker også å benytte seg av lokalmiljøet i Ramfjord for å få kortreiste matvarer og tjenester.

I tillegg til å ha konserter i hagen, vil det også foregå aktiviteter i området, som blant annet fiske.

– Det vil være camping på området, både i skogen og rundt i hagen. Det er en nokså stor hage, og vi har satset på at rundt 50 personer vil dukke opp, men akkurat det vet vi jo ikke enda, sier Eidem.

I løpet av de neste ukene vil det bli sluppet flere artister som skal gjeste sjark-scenen i sommer.

SJARKFEST: På denne sjarken vil flere lokale artister opptre 29.- 30.juni. Foto: SIMON EIDEM/PRIVAT