Navnet som de har gitt seg selv er ei lett norsk omskriving av Andrew Sisters, sanggruppa som i løpet av sin karriere hadde hele 46 låter inne på Billboards topp 10-liste – flere enn både The Beatles og Elvis Presley senere oppnådde.

Søstrene Andersen består av vokalistene Kristin Ytreberg, Siri Therese Lier og Adelinn Fønnebø. Med seg i ryggen har de et orkester med seks musikere bestående av Johanna Solheim-Nilsen (sax), Vidar Alvestad (trompet), Tore Nergård (tangenter), Thomas Larsen (gitar), Bjarte Mortensen (slagverk) og Stein-Olav Pedersen (bass).

Første helaftens

Tirsdag kveld er de klare for sin første helaftens konsert, og det skjer på Prelaten Kro & Scene.

– Siden debuten på Musikkfest Tromsø i august 2015 har mye skjedd med vokaltrioen og konseptet, og Tromsøs befolkning har fått høre smakebiter underveis. Nå er det på tide å gi full pakke. Som byens eneste band av dette slaget tilbyr vi nå adventstidas mest gjennomarbeidde konsert når det gjelder både musikk, antrekk og koreografi, sier Adelinn Fønnebø.

Definerte sounden

– Andrew Sisters definerte på mange måter sounden av 1940-tallet, sammen med musikere som Glenn Miller og Bing Crosby. Vi går tilbake til 2. verdenskrig. Det gjaldt å holde humøret oppe. Her er ikke mye sorg og smerte i repertoaret, sier Kristin Ytreberg.

– For oss i dag er det verken krig eller nyvalgte presidenter vi tenker på, men det kan likevel være greit å holde humøret oppe nå når vi er gått inn i mørketida, sier Siri Therese Lier.

Full pakke

Søstrene har lagt seg i selen for å levere en full tidsriktig pakke til denne konserten. De har vært på nett og kjøpt kostymer, hos frisøren for å lære hvordan legge håret for at det skal ha rette looken, og de har studert gamle filmopptak av Andrew Sisters for å finne ut hvordan de bevega seg i sine sceneshow.

– Ja, som om ikke det musikalske i seg selv er krevende nok. Stemmene er ikke enkle, og formatet er gjennomsiktig, sier Kristin Ytreberg.