For når Röyksopp er ferdig med sitt sett starter Rakkettnatts klubbscene, hvor blant annet filmen "1997 Forever" vises på Lillescenen til Kulturhuset.

For de som ikke har fått med seg konseptet kan man kort oppsummere det med tre ord "livekonsert til snowboardfilm".

- Vi er Rakettnatts eneste rockealibi, sier filmskaper og musiker Carl Christian Lein Størmer, som tar med seg et aller så lite stjernegalleri på scenen, i alle fall i form av lokale stjerner.

Ariel Joshua Sivertsen, Ottar Tøllefsen, Mats Devik (alle Cazadores), Benjamin Mørk (Mørk) og Tor Thomassen (The Late Great).

Tromsøs kuleste scene

Etter en lyd og bilde-sjekk i ettermiddag, kunne endelig Størmer ta en pust i bakken og reflektere over turneen han har hatt med filmen. Etter utsolgte konserter i både Tromsø og Oslo, har ferden gått til Stavanger, Bergen, Lofoten og Sverige.

Nå avsluttes turneen under Rakettnatt.

- Jeg har alltid syntes at dette er en av Tromsøs kuleste scener. Vi gleder oss virkelig til å vise filmen her, sier Størmer om det trange lokalet til Kulturhuset, som rommer knappe 250 tilskuere.

- Jeg håper folk kommer og setter seg sammen med oss foran trommisen vår. Jeg kommer fra en turnéverden der lokaler som dette var det optimale å spille på hvor man ikke har en scene og må bølle litt med publikum.

Klubben til Rakettnatt er utsolgt og 1.000 slitne festivalkropper skal inn for å svinge seg med DJer, hip-hop-artister og "1997".

Kvalitet

- Vi merker at vi har spilt mye i år, og visningene blir bare bedre og bedre. Det er veldig morsomt og Rakettnatt blir et verdig punktum. Vi vil heller vise filmen på musikkfestivaler enn filmfestivaler, sier musikeren som blant annet viste filmen under Øyafestivalen.

- Rent sjangermessig er Rakettnatt langt unna det jeg holder på med. Men jeg tror dette har potensial til å bli en virkelig kredibel og folkelig festival med en vanvittig kul location. Det er kvalitet og de har en profil som er veldig sterk.