1. april er det nemlig duket for siste forestilling av «Pussycats! En delvis sann historie om å drømme stort», og i den anledning inviterer Hålogaland Teater (HT), Bastard Bar og Buktafestivalen til avslutningsfest med lokale tromsøband.

Der får Tromsø-bandene Blondekant og Aromatic Ooze, som begge har spilt på Bukta tidligere, muligheten til å avslutte festen på scenen i teaterkafeen.

– Tromsø er en musikkby

Teatersjef i Hålogaland Teater, Egill Pálsson, roser musikkmiljøet i Tromsø og mener at Pussycats har vært med på å legge grunnlaget for det.

– Det er fantastisk at en by så langt nord kan ha et så bra musikkmiljø. Tromsø er en musikkby, blant annet på grunn av Pussycats. Det er fint at unge grupper kan få muligheten til å spille foran et stort publikum, sier han.

Pálsson gleder seg over at teateret nå får åpne dørene for et yngre publikum.

– Det er fantastisk for oss at vi ikke bare er et alvorlig teater, men også kan være attraktivt for unge. Det er viktig for oss med et ungt publikum, sier Pálsson.

– Gode muligheter i Tromsø

Trommis Torkil Giæver (20) i Blondekant gleder seg til konserten.

– Vi er heldige som får være med på dette. Når telefonen ringte første gangen forsto jeg ikke helt hva jeg hadde takket ja til, sier han.

BANDMEDLEMMER: Lisa Bakkelund og Torkil Giæver gleder seg til å opptre på Hålogaland Teater. Foto: Hålogaland Teater

Giæver forteller at mulighetene for å skape noe eget i Tromsø er gode.

– Tromsø er en fantastisk musikkby. Det er veldig fint for musikkglade unge at det finnes så mange småplasser her i byen å spille på. Spesielt Blå Rock, Driv og Bastard fortjener mye ros, sier han.

– Danser til Pussycats i dusjen

– Samholdet i musikkmiljøet her i byen er veldig bra. Vi støtter hverandre, og heier på hverandre, sier Lisa Bakkelund (24) som har ansvaret for tangentene i Aromatic Ooze.

Både Giæver og Bakkelund forteller at de har hørt mye på Pussycats opp gjennom årene.

– Jeg danser i dusjen til Pussycats-låter hver helg. De har virkelig banet vei for oss, sier Bakkelund og ler.