I alt 54 konserter fordelt på seks scener kan årets festival lokke med.

Produsent Sofie Lødding sier interessen har vært enorm, og de gleder seg veldig til å presentere et stort utvalg av det musikkbyen Tromsø har å by på.

BARDUS: I Bakgården til Bardus finner du en av de seks scenene under årets Musikkfest. På bildet ser vi Roar Dons, som for øvrig opptrer også i år. Foto: Musikkfest

Årets seks scener er plassert i Mack’s bakgård, ved Radisson, i bakgården til Bardus, på Bårstua, Markedsplassen og i Musikkpaviljongen ved rådhuset.

Hver scene har ni minikonserter, altså 54 til sammen, og der du får alt fra tander og stillferdig singer/songwriter-pop, via DJ’s og skranglete rockeband til store orkesterkomposisjoner. Og er du veldig musikkhungrig kan du rokere mellom alle scenene og rekke å få med deg et tosifret antall konserter.

Dette er den åttende utgaven av Musikkfest. Den første Musikkfest ble arrangert i Tromsø sentrum i 2014, og har altså blitt en årlig og veldig populær happening – med unntak av et to års koronaopphold.

VAKREST: Ikke til forkleinelse for de fem øvrige scenene. Men musikkpaviljongen ved rådhusparken er virkelig en vakker utescene. Kvaliteten på det som fremføres fra de seks ulike Musikkfest-scenene vil nok holde samme høye nivå. Foto: Musikkfest

Selv om rekordsommeren ser ut til å være over, så sier værvarslet at lørdag blir en flott sensommerdag. Med andre ord en gylden anledning til å tilbringe lørdagen i sentrum for å ta del i det store og gratis festivalarrangementet, som tromsøpublikummet ser ut til å ha blitt veldig glad i.

Lødding sier mottakelsen fra både publikum og artister tyder på at Musikkfest er kommet for å bli et fast årlig innslag. Initiativet til festivalen var Tromsø kommune. I år deltar til sammen 36 personer «bak kulissene», om man regner sammen både lønnede og frivillige.

– En god gjeng, som Lødding omtaler dem alle som.

GLEDER SEG: Produsent Sofie Lødding gleder seg til årets Musikkfest. Selv akter hun å oppholde seg litt på alle seks scenene. Foto: Musikkfest

Det er aldri ei helg i kulturbyen Tromsø uten musikkarrangementer, og i år arrangeres Musikkfest samtidig som en annen sentrumsfestival, Hagefestn.

– Vi er veldig gode venner, og etter endt Musikkfest, oppfordrer vi publikum til å besøke Hagefestn, sier Lødding.

Hele programmet ser du her.