Barfotrevyens forestilling i anledning 10-årsjubileumet «A Nightmare on Barfot» handler om både media, politikk og eldrebølgen med et skrekkfilmscenario som et gjennomgående tema.

I slutten av første akt gjør de imidlertid et nummer som heter «En trist avskjed». Sangnummeret, med den kjente låten «Forever Young» som bakteppe, handler om eks-ordfører Jens Johan Hjort.

SE OGSÅ: Bildeserie fra revyen

Hjort var i byen kjent for sine mange sanger og sitt sterke engasjement for enkeltmennesker. I nummeret synger han ut om at tiden er over og hvor mange sanger han fortsatt skulle ha sunget, og hvor mange folk han fortsatt skulle ha klemt. Koristene i bakgrunnen synger «For en tid med Jens Johan», og stykket virker både ektefølt og oppriktig for den nylig avgåtte ordføreren.

Da Carl-Henrik Haseid holder fram en bamse med bilde av Hjort på og sier «Jeg vil bli som Jens Johan», tror jeg nok Hjort selv ville blitt rørt til en liten tåre.

Frp får gjennomgå

Politikk er et gjennomgående tema i forestillingen. Barfotrevyen har et sangnummer om Piratpartiet til den kjente melodien «Kaptein Sorte Bill», men det er særlig Frp som får gjennomgå.

I nummeret «Virkelighetsmareritt» lukter djevelen Lucifer ned i valgurna og kjenner duftene av «privatisering» og «dårlig innvandringspolitikk» før han sier «Frp» og løper etter personen som har stemt.

I slutten av andre akt i nummeret «Frp har vært litt dum», er det Frp som forstår de har vært litt dumme når de ikke ser på sin egen svenske sekretær som innvandrer, men nekter å tro at den mørkhuda fiskeren fra Svolvær er norsk.

Norsk innvandringspolitikk får også gjennomgå i stykket «Hjelpe noen flyktninga», der ungdommene sitter i et slags julenisseverksted med søknader der noen får bli og andre må dra, fra verdens rikeste land.

Pluss-løsning

Men revyen går ikke bare til verks mot Frp og norsk innvandringspolitikk. Media får også gjennomgå. I stykket «Et fotballtalent», som omhandler jakten på den neste Martin Ødegaard på Norway Cup, ender det opp med at TV2 forsøker å intervjue en hund og til slutt Erna Solberg.

En av revyens morsomste nummer kommer i midten av andre akt i «Barfot+». Mye lyd og spennende ting skjer bak sceneteppet, men som aktøren sier: «Dere har ikke Barfot+», altså en betal-løsning som gjør at publikum ikke kan få se det spennende som skjer bak teppet før de betaler ekstra. Tatt på kornet om media.

Varierende

Alt i alt er revyen meget underholdende og har helt klart enkelte stykker som stikker seg mer ut. Bandet er godt samspilt og kulissene er flott laget og det er imponerende å se hvor mye ungdommene fra Langnes ungdomsskole har fått til på kort tid.

Aktørene er dyktige og utfyller hverandre, men noen numre kunne ha vært kortet litt ned, mens andre er for korte.

Alt i alt en fornøyelig opplevelse for både unge og eldre. Om man ikke blir skremt, til tross for det skumle bakteppet de har satt for revyen, vil du neppe angre på at du tok turen til Langnes ungdomsskole.