Det er nemlig duket for den åttende arrangeringen av rockekonkurransen Bukta Talenter. En konkurranse som årlig avholdes av Buktafestivalen i samarbeid med Kompetansesenteret for Rock, Fritidsseksjonen og Tvibit i Tromsø kommune. Målet er å rekruttere unge og lovende rockeband, og gi dem muligheten til en kickstart på egen karriere.

Enestående mulighet

- Rockemønstringene vil finne sted på Stakkevollan ungdomsklubb, Tvibit og Kvaløya ungdomshus. Finalistene deles inn i tre delfinaler, hvor av totalt seks band får videre til siste og avgjørende finale på Studentsamfunnet Driv. Finalen går av stabelen fredag 25. mars, og den vil resultere i to vinnerband, sier kommunikasjonssjef ved Buktafestivalen Kristine Marie Børresen.

Konkurransen har blitt en tradisjon i forberedelsesmånedene før festivalen.

- Prosjektet er viktig for å utvikle, inspirere, og motivere nye band og musikere – samt gi band og musikere erfaring i konsertgjennomføring, studioinnspilling og plateutgivelse, sier Børresen.

Prestisjetunge premier

Bandet som går helt til topps blir også i år premiert rikelig. Blant premiene er spill på Paradisbukta-scene under ”Bukta for alle” på Buktafestivalen 2015, profesjonelt studio på kysten i regi av Kompetansesenteret for Rock, utgivelse av splitt-singel i fysisk format via Bukta Records, samt musikkvideo i regi av Neovision Productions ved Michael Ludvigsen og spillejobb på Festspillene i Nord-Norge.

Fjorårets vinnere ble Carolina og Louisa og Resirkulert. Blant tidligere vinnere ser vi blant annet Red Headed Sluts, Feskekrok, The Wolves og Jabba The Butt. Samtlige har i ettertid vist seg som solide rockeband, som har rukket å gjøre en rekke konserter rundt om i landet.

Kristine Børresen, kommunikasjonssjef ved Buktafestivalen. Foto: Marius Hansen