Siden oppstarten i 2004 har Tromsø Storband samarbeidet med internasjonale navn som Lisa Simone, Randy Brecker, Jon Faddis, Bob Mintzer, Nils Landgren og Larry Carlton, i tillegg til anerkjente norske musikere som Karin Krog, Kåre Kolve og Geir Lysne. I forbindelse med årets No Siesta Fiesta inviterer Tromsø Storband til helaften med latinske rytmer og dansefot.

Lørdag fortsetter konsertprogrammet med José Carlos II and Bambamoleque Band og INTI Fusion. Den eneste konserten som ikke går på Verkstedet, er Moises Gadea og Boreal Trova Ensemble som arrangeres i samarbeid med viseklubben Spelt på Skarven søndag kveld.

Dansk verdensband

José Carlos II and Bambamoleque Band består av musikere fra seks ulike land, bosatt i København. Bandet kommer til Tromsø og Latinfestivalen med musikk fra sitt siste album, «Bradans».

– Musikken fra rytmekongen José Carlos II og hans kompanjonger representerer det meste vi kjenner av latinske rytmer, i nye og spennende kombinasjoner, som merenguelambada, salsasamba, sambafunk, sambareggae, rumbaaxé, chachacharap og andre latinske fusionsrytmer, opplyser Nora Kiil, som leder festivalen.

José Carlos II and Bambamoleque Band har gitt ut åtte CD-er på JC Records, og er representert på 26 ulike samle-CD-er utgitt ei rekke steder i verden. Bandet er flere ganger nominert til Danish World Music Awards.

Nora Kiil mener at bandet står for god musikk både å danse til og lytte til.

Andes som utgangspunkt

På samme scene lørdag spiller også INTI Fusion. Latinfestivalen karakteriserer bandets musikk under begrepet Entre Culturas – mellom kulturer. Med bakgrunn og røtter i musikken fra Andes har INTI tatt opp i seg strømninger fra mange ulike land og musikktradisjoner; alt fra norsk og irsk folkemusikk til nye strømninger innen verdensmusikken.

I løpet av 25 år har de utviklet sin egen identitet, med en særegen klang, forskjellig fra andre andiske grupper. De skaper sine egne melodier og rytmer innenfor sjangeren crossover, og er alltid på søken etter ny inspirasjon.

Bandets frontfigur er Edgar Albitres (Peru) som i tillegg til å synge også trakterer fløyte og charango. Fiolinisten Vidar Ytre-Arne er bandets norske innslag. De øvrige musikerne har opphav i Chile, Peru, Bolivia og Argentina.

Dobbeltkonsert

Festivalen avsluttes med en dobbeltkonsert i samarbeid med Spelt. En soloartist og et band som spiller i den cubanske trova-tradisjonen entrer Skarvens scene.

Moises Gadea regnes som en av Nicaraguas mest framtredende trova-artister og Boreal Trova med Ensemble med lokale Mie Reibo Dahl i spissen er flott norske representanter for denne tradisjonen.