En sjeldent bra nordlyshøst har resultert i en nordlysfilm helt utenom det vanlige. Nordlysfotograf Ole Christian Salomonsen har gjort noe få andre har lykkes ved tidligere. Resultatet kan du se i videoen ovenfor.

– Det har blitt en del timer bak rattet, smiler Salomonsen.

Tromsømannen har nemlig brukt høsten på å jakte nordlyset i, over og rundt Tromsø – samt på Senja, i Ullsfjorden og på Breikvikseidet, for å nevne noen.

– Det har vært en utrolig bra sesong så langt, noe jeg føler jeg har utnyttet til det fulle, sier han.

– Her i Tromsø har vi nordlyset rett ovenfor oss, om det ikke er overskyet kan du nesten se nordlyset hver eneste dag, legger Salomonsen til.

SE BILDESERIE: Lesernes fantastiske nordlysbilder

Banebrytende

Moderne teknologi åpner for helt nye forutsetninger i forsøket på å portrettere nordlyset. De helt autentiske bildene av nordlys som danser over nattehimmelen i Salomonsens nyeste film, kan ikke beskrives som annet enn banebrytende.

– Det er vanlig å bruke timelapse når man fotograferer og filmer nordlyset, ettersom det nesten er umulig å fange på vanlig film. Man setter sammen tusenvis av stillbilder og skaper bevegelse i lyset. Hva som er så spesielt med disse opptakene er at de er helt autentiske til slik man ser dem i virkeligheten, sier han.

Denne nye teknologien gir folk et helt annet innsyn i hvor storslått nattelyset kan være.

– Den største forskjellen er at man på denne måten kan fange frekvensen mye bedre. En sjelden gang beveger nordlyset seg utrolig fort. Dette er en funksjon som er umulig å fange opp med timelapse, men som nå kan sees helt tydelig i de nye opptakene.

Veldig fornøyd

Salomonsen er svært fornøyd med det ferdigstilte produktet

– Jeg har gjort mitt ytterste, og føler at jeg har fått fullt utbytte av den fantastiske nordlyshøsten. Spesielt oktober har vært usedvanlig bra. Resultatet er noe annerledes enn det man har sett tidligere, noe jeg er veldig fornøyd med, avslutter han.

DIGITAL: Nordlysfotograf Ola C. Salomonsen bruker ikke lenger speilreflekskameraer i jakten på nordlyset. Foto: Frank Kræmer.