Etter å ha hatt suksess med med låta «Hjerterått», som hun skrev for NRK Super-serien med samme navn, er Agnete Båtnes Braaten tilbake under ett nytt artistnavn.

Fredag slipper nemlig hun singelen «Arvedávgi» under artistnavnet «Ágy». En låt som spås suksess av produsent Herman Rundberg.

P1-produsent

– Jeg tror godt den kan slå an hos de aller fleste. Det er en veldig fin låt som har en god vibe over seg. Ágy er en kjempespennende artist som skriver låtene sine selv, og det er veldig kult å jobbe sammen med henne, sier produsenten, som tidligere i år har gitt ut låter med både Mari Boine og Kråkesølv, som har blitt hitter på NRK P1.

Les også: Denne musikkvideoen er skutt på en iPhone

Tilhørighet

Selv sitter artisten fra Nord-Troms og skjelver i vente på at låten skal bli sluppet.

– Det er kjempespennende. Dette er den første låten jeg gir ut med dette nye soundet som jeg vil kalle elektropop, sier Braaten, som beskriver tematikken i låten som en søken etter tilhørlighet.

– Jeg har jobbet lenge med den og hele tiden funnet nye meninger med den. Jeg opplevde også at produsenten gjorde opp sin mening om den. Alle har jo en tilhørighet til en plass og kommer fra forskjellige bakgrunner, så jeg tror de fleste vil klare å kjenne seg igjen i låta.

Vil spille live

Med singelslippet håper Agnete Båtnes Braaten at folk skal få øynene opp for hennes eletropop, og etter hvert få spilt rundt om i landet.

– Jeg er kjempespent på om folk liker det de hører. Om de gjør det satser jeg på å få noen spillejobber, sier Braaten.

Dette er ikke produsenten, som blant annet er kjent fra Violet Road, i tvil om.

– Vi er allerede i gang med flere låter. Så folk vil få høre mer av Ágy utover høsten, lover Rundberg.