Det ble ingen blåmandag for festivalledelse og administrasjon etter at Nordlysfestivalen ble avslutta søndag kveld.

– Det er svært mye å være fornøyd med når vi ser tilbake på de 10 dagene med festival. Publikum har slutta opp om våre arrangement i den grad at vi passerte fjorårsbesøket med rundt 500, og 2015 var et godt år for festivalen, sier Bakkeby Moe.

Alltid spennende

– Det er alltid spennende å gjennomføre en festival. Det gjelder både hvor mye folk som kommer på arrangementene, men også om musikerne og artistene vi har på programmet innfrir de forventninger vi har til dem. Noe er vi på forhånd veldig trygge på, mens andre ting anser vi som mer usikre, sier festivaldirektøren.

I år oppsummerer han det han karakteriserer som festivalens kjerneprodukt som svært bra. Men også mye bra på de øvrige, blant anna de seine kveldsarrangementene.

Nye ansikter

– Det har vært bra med folk på arrangementene både på The Edge og på Prelaten. Jeg tror at denne type arrangement har en litt lavere terskel for mange, og at de på sikt også kan bidra til å trekke nytt publikum til kjernearrangementene, sier Øyvind Bakkeby Moe.

– Det er ikke til å komme forbi at mange av dem jeg ser blant publikum gjenkjennes som trofaste gjengangere på festivalen. Men jeg har i år også sett mange nye ansikter, og det er veldig hyggelig, fortsetter han.

Spenn i programmet

Det er også en av grunnene til at festivalsjefen ser det som svært viktig å ha et stort spenn i festivalprogrammet – fra det nye og ukjente til det som trekker folk som ikke tilhører kjernepublikummet.

– Vi har en oppfatning av at når folk først har fått med seg noe på festivalen som føles gjenkjennelig og trygt, så blir veien kortere til også å besøke noe som kjennes mer usikkert. Jeg tror at det er en av grunnene til at vi stadig ser nye ansikter i publikum, sier Øyvind Bakkeby Moe.

Han forteller at festivalen også får veldig mye god respons fra artistene. De setter pris på publikum her i Tromsø, på de rammene festivalen har og på måten vi som arrangører tar vare på dem mens de er her i Tromsø, sier Bakkeby Moe som nå har gjennomført sin siste festival etter at han i høst sa opp stillinga.

– Jeg skal sitte som daglig leder fram til 1. mai. Det blir nå en rapporteringsjobb å gjøre etter årets festival, og jeg skal i denne perioden også jobbe en del med programmet til neste års festival. Hva jeg skal gjøre etter 1. mai, vet jeg ikke ennå. Jeg har selvsagt tenkt en del, men ennå har jeg ikke noe konkret, sier Øyvind Bakkeby Moe.