Den 19-årige rapperen fra Pittsburgh slapp sitt debutalbum "Blue Slide Park" 8.november, som raskt gikk rett opp på Billboard-lista.

Plata er oppkalt etter Frick Park, en park som ligger i nærheten av skolen Miller gikk på når han var yngre i Pittsburgh, Pennsylvania.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

Dette navnet går også igjen i låten "Frick Park Market", som også er en av mine personlige favoritter fra dette albumet.

Stor bredde

Fra første låt, "English Lane", til avsluttende "One Last Thing" viser albumet en stor musikalsk bredde.

Til tross for at det kan være positivt, virker det som at han ikke har funnet sin stil ennå. Likevel er det en hel del gode låter på denne plata, og at mange er fengende er ikke til å tvile på.

Ung målgruppe

At musikken til Mac er rettet mot et yngre publikum er kanskje ikke noen overraskelse med tanke på rapperens egen alder.

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

Blant annet låten "Up All Night" referer til den yngre garde med tekster som "Screw the law, we just some motha f***ing kids, never listen to nobody who was trying to tell me no".

Hjemmekjær

Det virker som mye av albumet er inspirert av hjemstedet til Mac Miller, da spesielt Frick Park blir nevnt i flere av låtene. At Miller synes at hjemme er best legger man lett merke til.

Også den kjente rapperen Wiz Khalifa er fra Pittsburgh, og er en god venn av Mac. Han beskriver Wiz som en storebror for ham, og at vennskapet også handler om mer enn bare musikken.

At Mac Miller vil finne sin stil har jeg tro på, og jeg ser fram til dette. Frem til da nøyer jeg meg med dette albumet, for jeg er langt fra misfornøyd.

Hør "Frick Park Market" her:

Tromsøpuls sin anmelder gir ambumet terningkast 4. Foto: presse