– Tromsø er min hjemby, sier Ella (24) til iTromsø. På en miks av nordnorsk og østlandsk.

Hun flirer da iTromsø påpeker «språkmiksen».

– Jeg får litt kjeft av det fra samboeren min, som er fra Tromsø, men jeg switcher raskt om til tromsødialekta når jeg er i Tromsø, sier hun.

Ella ble født i Belo Horizonte i Brasil. Ella er artistnavnet hennes. Hennes fulle navn er Raphaela Antônia Souza Silva.

I perioden 2012 - 2017 bodde hun i Tromsø. Fra hun var 14 til 19 år.

– De årene føles som halve livet mitt. Fra jeg var barn til nesten voksen. Veldig mye av det viktige i livet skjer jo i de årene. Alt man opplever første gang. Første kjæreste fikk jeg i Tromsø. Første gang jeg drakk meg full var i Tromsø, flirer hun.

Tok Tromsø med seg

Og Tromsø tok hun med seg til Oslo, der hun bor nå. Kjæresten som hun fikk på videregående i Tromsø er nå samboeren hennes i hovedstaden.

Onsdag ble hun presentert som en av deltakerne i årets Melodi Grand Prix. Og endelig kunne hun slippe løs hemmeligheten hun har bært på i flere måneder.

– Det er så gøy å oppleve reaksjonene fra venner og bekjente. Mange får jo sjokk, ler hun, og forteller at kun et fåtall har visst om dette til nå.

Ella påpeker at det er sterke artistnavn hun skal kjempe mot på veien til en finaleplass. Hun vet hun er et ukjent artistnavn for mange, men mener at hennes låt «Waist», som har brasilianske elementer i seg, blir hennes fortrinn.

Hun kan videre fortelle at hun ble invitert til å delta i delfinalen, og at sommeren ble brukt til å delta på en Grand Prix-camp der de har sittet å laget låter. Låten hun skal delta med ble faktisk skrevet i løpet av den siste timen på campens siste dag.

Operasanger

Allerede som barn bestemte Ella seg for å bli operasanger. Hun startet som sopran i det anerkjente koret «Palácio das Artes» som 12-åring.

Et år senere flyttet hun til Tromsø sammen med moren sin. Hun fullførte videregående der, før de flyttet til Oslo i 2017. Men hun ser altså på Tromsø som sin hjemby.

Genrene hun sverger mest til nå er pop og brasiliansk funk.

I 2022 ga hun ut debutsingelen «Criminal». Låten ble soundtracket til den brasilianske filmen «Me Tira da Mira», som hadde premiere i Brasil i mars i fjor, heter det i en pressemelding fra NRK.

Sandra Lyng. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Comeback

Med singelen «Oh!» fortsatte hun å blande skandinaviske og latinske stiler, sammen med sangeren og TikTok-fenomenet Yina Rose. På slutten av fjoråret var Ella blant hovedartistene på festivalen «Paris Latino».

Med låten «Waist» gir Ella et fyrig stykke Brasil til det norske folk.

Den internasjonale Grand Prix-finalen arrangeres i mai i år i Liverpool.

Kate Gulbrandsen. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Andre som skal delta i delfinalene er blant annet Sandra Lyng fra Mosjøen og Alejandro Fuentes.

I tillegg gjør et par GP-veteraner comeback. Kate Gulbrandsen som deltok for Norge i den internasjonale finalen i 1987 med sangen «Mitt Liv», gjør et nytt forsøk 36 år etter.

Det samme gjør Stig van Ejk som representerte Norge i den internasjonal finalen i 1999 med låten «Living My Life Without You».

Stig van Ejk. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK

Ulrikke Brandstorp, som vant den norske finalen i vant i2020 med låten «Attention», er også en av deltakerne i delfinalene. Grunnet pandemien fikk hun dessverre ikke muligheten til å representere Norge i den internasjonale finalen da den ble avlyst.

Ulrikke Brandstorp. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK