Overfor iTromsø kan John Carew avsløre at han er tungt involvert i den nye storfilmen «Black Frost», både som manusforfatter og som skuespiller. Filmen vil bli en av de største filmene som noensinne er spilt inn i Norge med et budsjett på over 200 millioner kroner.

I helga var Carew og resten av produksjonstemaet i Tromsø for å se på aktuelle locations og den tidligere landslagsspilleren hadde bare varme ord å si om byen.

– Jeg har vært litt rundt omkring, både i Tromsø og steder litt utenfor, som Senja og Finnsnes. Det er en helt rå natur her oppe og mange flotte folk, så det har vært fantastisk å tilbringe noen dager her, forteller Carew til iTromsø.

Kommer tilbake

Dette blir derimot ikke det siste vi kommer til å se av den tidligere landslagsspilleren. For å bli kjent med sin nordnorske karakter skal han nemlig tilbringe mye tid i Tromsø og områdene rundt for å gjøre seg selv troverdig.

– Jeg er en type agent, en slags blanding av James Bond og Jason Bourne med litt ekstra sjarm. Karakteren har også vokst opp nordpå, så jeg kommer til å være mye her for å forberede meg til rollen, sier Carew og legger til;

– Det blir overhodet ikke gærent å tilbringe tid i Tromsø fremover, jeg har fått et veldig godt inntrykk av byen.

Filminnspillingen begynner til neste år, med en planlagt lansering i 2018.

Tromsø over Kina

Filmansvarlig hos FilmCamp, Svein Andersen, kan fortelle at nesten 70 prosent av filmens scener skal spilles inn i Troms.

– De amerikanske investorene ble frelst av omgivelsene og bestemte seg for at de ville spille inn så mye de kunne her. Det er en internasjonal film, så noen scener vil selvfølgelig måtte spilles inn andre steder, men vi legger til rette for at så mye som mulig kan skje nordpå, forteller Andersen.

Han trekker blant annet fram Olavsvern og The Edge som to aktuelle locations.

– Ubåtbasen på Olavsvern er veldig aktuell, i tillegg har vi planer om å få gjort om The Edge til en casino-scene i filmen. Dette var i utgangspunktet planlagt til Kina, men med noen enkle grep kan vi gjøre det i Tromsø istedenfor, forklarer Andersen.

Mange sa «wow»

Filmens norske produsent, Egil Ødegård fra Filmhuset, skryter også av omgivelsene.

– Mange av de amerikanske produsentene sa «wow» da fikk se Nord-Norge. Selv om det er vanskelig å innrømme for meg som sundmøring, må jeg innrømme at vi har noen av Norges vakreste omgivelser her oppe, sier Ødegård.

Premiere i Tromsø

Han gleder seg til å se filmen på lerretet, og har et håp om at filmen skal ha sin internasjonale premiere i Tromsø i 2018.

– Det hadde vært veldig kult å få den som åpningsfilm på TIFF i 2018. Jeg har tidligere hatt åpningsfilmen der, «Stella Polaris», så det hadde vært morsomt å gjøre det igjen, konstaterer Ødegård.

SUITE: John Carew på plass i en av suitene på The Edge, som trolig skal brukes som location i filmen. Foto: Privat
TEAMET: Disse skal jobbe med filmen. Fra venstre: John Carew, co-produsent Varon Banicos, Svein Andersen fra Filmcamp, produsent Egil Ødegård og manusforfatter Attila Veres. Foto: Taya Kostenko