De opprinnelige planene gikk på å ha konserter over to dager, spredt på flere scener i Kulturhuset. Men arrangørene ombestemte seg senere og det ble bestemt at alle konsertene skal foregå på Hovedscenen fredag 24. februar.

Lagd for rock

Setene i salen skal tas ut og det vil kun være ståplasser under konsertene. Hovedscenen har da en kapasitet på 1.200 mennesker.

– Vi er i gang med siste innspurt nå og alt ser veldig bra ut så langt. Billettsalget går godt og det virker som om folk setter pris på at det arrangeres en innendørskonsert i såpass stort format, sier Helge Skog i Aurora Rock.

Nødvendig lys-, lyd– og riggeutstyr er allerede på plass.

– Jeg tror folk også er glad for å se at byens storstue ikke bare kan brukes til finkultur, men at det også nå satses på skikkelig rock der. Det er jo det huset er laget for, sier Skog som skryter av velvilligheten hos Kulturhuset.

Er pliktige

Arrangørene håper den første utgaven av Aurora Rock skal bli en årlig tradisjon og at man neste gang kan satse på musikk på flere scener. Men selv om alt foregår på Hovedscenen skal publikum likevel få litt festivalfølelse.

– Riggingen mellom konsertene skal gå fort og det vil ikke være lange pauser, sier Skog.

Ingen av bandene som skal opptre neste fredag har spilt i Nord-Norge før, noe som var et stort poeng da artistene ble booket.

– Personlig liker jeg å oppleve nye band, og jeg føler at folk som arrangerer ting her i byen har en plikt til å sørge for publikum får oppleve nye ting. Tromsø har en nemlig en meget kultur– og musikkinteressert befolkning, konkluderer Skog.

Rekkefølgen for bandene som skal spille neste fredag er nå bestemt.

Creature with the Atom Brain

Samling

The Cubical

Mark Lanegan Band

KONKURRANSEN ER NÅ AVSLUTTET!

Konkurranse

Hvis du har god kjennskap til sistnevnte har du nå mulighet til å vinne en gratis billett til konsertene, hvor også Creature with the Atom Brain, The Cubical og Samling skal spille.

Svar på følgende to spørsmål:

1. Hvilket Seattle-band sang Mark Lanegan i på 80- og 90-tallet?

2. Har Mark Lanegan vært medlem av Queens of the Stone Age?

Send dine svar på SMS til 2399 med kodeord IT ROCK. Tjenesten koster fem kroner.

Vinnerne vil bli kontaktet og kan hente sin billett i resepsjonen på Kulturhuset mandag mellom klokken 11.00 - 16.00.

KLAR TIL ROCKEFEST: Helge Skog i Aurora Rock har det meste på stell og gleder seg til konsertene i Kulturhuset neste fredag. Foto: Caroline Skutvik