Jeg er litt skuffet over at en av mine absolutte favorittduoer – Alison Mosshart og Jamie Hince i The Kills – ikke klarer å svare til de enorme forventningene som er knyttet til deres nye plate.

For forventningene har vært på grensen til pyramidale – forrigeplata "Midnight Boom" blir regnet som en av de beste skivene i vårt nye årtusen.

At Alison Mosshart dessuten har brukt tiden etter forrige plate til å bygge spisskompetanse som vokalist i supergruppa Dead Weather har ikke gjort presset mindre.

Og The Kills fjerde plate er til tider en både tøff og kul skive der Mosshart og Hince blander blues, pop og punk til en fornøyelig cocktail som de er relativt ensomme om å klare.

Når ikke opp

Men – som sagt – etter mitt skjønn når The Kills ikke opp, til tross for at "Blood Pressure" på ingen måte er en dårlig plate.

Det er kvalitet i de fleste ledd – det er godt produsert, låtene er fremført med både tyngde og selvsikkerhet, og både Mosshart og Hince viser klør i alt fra skarpt trommespill, via tungt forvrengte gitarer til power-synging.

Imidlertid mangler det som gjorde "Midnight Boom" til en umiddelbar klassiker – nemlig noe som står ut og gir deg gåsehud.

Jeg savner også variasjon mellom låtene. Det låter litt likt over hele fjøla, og det er ikke særlig mye lekenhet å spore.

Misforstå meg rett her – det er en plate som er langt fra bunnen av skalaen, men jeg vet at The Kills kan så veldig mye mer.

THE KILLS: Blood Pressure Foto: Platecover