I sin første animasjonsfilm treffer regissør Wes Anderson («The Royal Tenenbaums», «The Life Aquatic With Steve Zissou») blink med sin tidvis hysterisk morsomme, fantasirike og overraskende versjon av Roald Dahls barnebok.

Takket være koselig og gammeldags stop-motionanimasjon, forseggjorte figurer og bakgrunner, glimrende musikk og et svært morsomt manus, har «Den Fantastiske Mikkel Rev» alle forutsetninger for å underholde et bredt aldersspekter.

Et siste kupp

Mr. Fox (George Clooney) lengter tilbake til dagene da han var en garvet og fryktløs hønsetyv. Men etter at Mrs. Fox (Meryl Streep) ble gravid har han lovet å holde seg unna bøndenes eiendom. Imidlertid vender lysten og trangen til eventyr og utfordringer tilbake etter 12 reveår, og Mr. Fox, i et anfall av midtlivskrise, bestemmer seg for å sette i gang med et siste kupp.

Eller rettere sagt, tre siste kupp – utført i reneste «Ocean's Eleven»-stil. Det han ikke ser for seg er hevnen til de forulempede bøndene.

Utsøkt stemmegivning

Selv om det er gjort en del endringer og utvidelser i forhold til Roald Dahls barnebok, har likevel det svært vittige manuset til Anderson og Noah Baumbach («The Squid and the Whale») beholdt mye av Dahls stemning.

Stemmegivningen er også utsøkt av nesten samtlige involverte, med en imponerende passende Clooney i spissen.

Kombiner dette med en film som aldri blir kjedelig, overrasker gjentatte ganger, samt klarer å innlemme både et og to hint av menneskelig dybde i dyrenes oppførsel og du har en film som jeg nesten kan garantere vil underholde de aller fleste.