I går slapp Målselvdøl og Tromsø-bosatte Anne Nymo Trulsen offisielt hennes solodebut «Skråblikk». Nymo Trulsen har allerede skapt seg et navn som trubadur med Heidi Solheim, som et av medlemmene i bandet Hekla Stålstrenga og i The Northern Lies. På Skarven måtte de vise vekk folk i døra da kapasiteten allerede var sprengt i god tid før konsertstart, og jeg tviler ikke på at det blir ennå vanskeligere å komme seg inn på konsert neste gang, for Nymo Trulsen er noe alle bør oppleve live.

Lek og alvor

Nymo Trulsen viderefører nordnorsk visetradisjon i stor stil. Med glimt i øyet, sjarm så det holder, røverhistorier og en perfekt utført dans på kniveggen mellom alvor og humor, er det vanskelig ikke la seg rive med. Hun vinner over publikummet med hennes sommervise «Sommer i nord» og den sensuelle tangoen «Skapan», vekker latter med «Været gjør så godt det kan» og slår seg løs med nachspielvisen «Ikkje gje meg det blikket» og når avslutningen med «Tell julenissen» kommer har hun publikummet i sin hule hånd.

Vakkert

Det er likevel når hun er litt alvorlig hun er best. Stemmen til Nymo Trulsen er herlig rå, men overraskende skjør når hun fremfører den rørende låten «Oktober» som lurer fram tårer hos flere i lokalet. Det samme skjer på den jazzete «Ho mor og eg» og ikke minst låten «Yalda Tromsøjenta». Sett bort ifra den flotte stemmen og den karismatiske damen som innehar den, så er det tekstene som virkelig treffer. Det krever baller å være så ærlig og åpen om det hverdagslige som Nymo Trulsen er, og det er akkurat derfor hun er så viktig i artistfloraen her i nord.