Ikke så veldig, om man skal dømme etter dagens konsert!

Hålogalandslaget går hardt ut med tittellåten fra albumet «Aggrokultur», og levner liten tvil om hva de prøver å oppnå.

Vorspielstemningen stiger rett til værs og både dansen og allsangen sitter løst. Publikummet på Døgnvill har for lengst lagt sin elsk på Joddski, og tar mer enn villig imot RSP.

Jan Steigen står som vanlig bak spakene og kjører showet, i det som blir en ordentlig «touch down» for gutta.

Intenst

RSP har blitt beskrevet som ung og lovende i nesten et tiår, og det er nå på tide å gi han et mer verdig stempel. Det er ikke mange, om noen, rappere i Norge som kan matche tempoet og aggressiviteten hans. I dag er han i storform.

I tillegg til Hålogalandslagets egne låter, får vi også en mer enn godkjent versjon av klassikeren «Harstad & Bodø» og ikke minst publikumsfavoritten «Nordaførr».

Sistnevnte blir det store høydepunktet for min egen del, og om man skal dømme etter allsangfaktoren, er det nok flere som er enige med meg.

Se bildeserie fra lørdagens konserter på Døgnvill.

Far leverer

Joddski har noen år på baken, og oser av autoritet – som vanlig. Han har gjort dette noen ganger før, men virker smått overrasket over responsen og den åpenbare kjærligheten fra publikummet.

Han drar opp noen godbiter fra sin egen karriere – med favoritter som «Fette Najs» og «Laise Det Opp», som går rett hjem til det tydelige hiphop-utsulta publikummet.

Selv om både RSP og Joddski har egne låter med i settet, er dette uten tvil et samarbeid som funker.

«Æ Gidd Ikke», «Railltut» og «Dans» fra albumet sitter som et skudd, og ikke minst deres remix av Karpe Diems «Vestkantsvartinga», passende kalt «Hålogalandslaget» fra et par år tilbake. Det eneste jeg savner er platens beste låt «Rop Høyt».

Hålogalandslaget bruker mye energi på å vise at de representerer Nord-Norge, og «Rop Høyt» er den beste landsdelshyllesten noensinne.

Man skulle tro at Oter, Klisne Fingra og Mats Dawg – som bidrar på låta – ikke skulle være vanskelig å be!

Men det er bare pirk, for konserten var høyst fornøyelig. Jeg tror det sitter rappere både i øst og vest som kaldsvetter med tanke på hva mer Hålogalandslaget kan få til.

Se bildeserie fra lørdagens konserter på Døgnvill.