Ronny Sandslett demonstrerer sin elektriske bil på banen på Skattøra. Foto: Lars Marius Matre

Tromsø Modellbilklubb har holdt til mange forskjellige steder. Først befant de seg i Tønsvika, så fikk de en bane i Kroken, deretter endte de til slutt opp på Skattøra.

I tillegg har de også hatt en innebane i Fløyahallen, men den befinner seg nå på Kræmer. Dessverre må de flytte ut fra disse lokalene også, ettersom de skal rives. Når det kommer til å skje er ennå ikke bestemt.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

Også utebanen er usikker, i og med at de bare låner området av kommunen, og kontrakten kun varer ett år av gangen. Dermed er de nødt til å søke på nytt for hvert år som går.

- Det er like spennende hvert år og se om vi får fornyet kontrakten, sier styreleder Svein Raanes og ler litt.

Væravhenging

Bruken av utebanen er veldig væravhengig, og siden vinteren har vært lang i år er nok de RC-interesserte ekstra glade for nå å kunne flytte ut. Som regel er det færre som kjører mot slutten av sesongen, mens det øker igjen når de begynner å flytte.

- Hvert år bruker aktiviteten å minske litt mot våren, men øker igjen når vi får starter opp igjen ute, forklarer Raanes.

Åpent for alle

Innendørsbanen må man betale en liten avgift for å få kjøre på, men utendørsbanen er åpen for alle. De har også faste kvelder i uka der de møtes på banen, men hvem som helst som ønsker kan bruke den, uansett dag.

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

- Vi har faste kjørekvelder på onsdager og søndager, men siden banen er ute har vi ingen måte og kontrollere hvem som bruker den. Dermed er alle velkommen til å bruke den når de vil, forteller Raanes.

Konkurrerer i Sverige

Miljøet for RC-biler i Nord-Norge er ganske lite. Det innebærer at de som er interessert i å konkurrere med andre drar til Sverige én gang i året for å delta i løp. I år gikk konkurransen av stabelen 9. - 10. juni.

- Vi er rundt ti stykker fra klubben som drar over grensa for å konkurrere. Det har blitt en årlig tradisjon, forklarer Raanes.

Les også: Små versjoner av store maskiner

Til tross for at det er relativt få i Nord-Norge som driver med RC-biler, er Tromsø den byen i landsdelen med størst miljø. Det har resultert i at Tromsø har arrangert både Nord-Norgesløp og Norgescup. Rundt 30 stykker fra hele landet pleier da å ta turen hit.

Ronny Sandslett foran bua til Tromsø Modellbilklubb. Foto: Lars Marius Matre
Det kjøres både med elektroniske og bensindrevne bilder på banen. Denne bilen er elektronisk. Foto: Lars Marius Matre