Som eneste konsert i Europa tar den amerikanske rock’n rollartisten turen til Tromsø og spiller på fredagen under festivalen.

– Det er jo utgangspunktet en ganske vill idé å ville hahan hit, han er jo en legende. Når vi så klarte å få det til var det nesten såjeg ikke trodde på det selv, sier festivalsjef Hogne Rundberg i Døgnvill.

Med hjelp fra Bræck

Men det måtte overtaling til for å få Lewis til Tromsø. Noeav årsaken til at han valgte å komme hit var søsteren hans Linda Gail Lewis somhar spilt flere ganger i Tromsø. Hun har samarbeidet i over ti år med RuneBræck, arrangements- og bookingansvarlig på Rogers og Hawk. Dermed kunne hunkomme med lovord til broren om Tromsø.

– Det sier seg selv at en mannsom har reist kloden rundt i over 60 år ikke er lett å overtale til noe somhelst, men denne gangen lot det seg altså gjøre, sier Rune Bræck i enpressemelding.

Bræck skal ifølge Døgnvill personlig sørge for at Lewisfår en god opplevelse når han besøker Tromsø.

Barndomshelt

Lewis slo igjennom på 50-tallet med låter som ”Whole lottashakin’ goin’ on.” og ”Great balls of fire”. I tillegg ble han også innlemmet iRock’n roll hall of fame sammen med Elvis, James Brown, Chuck Berry og BuddyHolly.

– Han er en barndomshelt og jeg hadde aldri sett det formeg at vi skulle få han hit. Hele byen har jo hjulpet til for å klare dette sådet er via bekjentskaper, sier Rundberg.

Men på tross av sin storhet er det ikke Lewis som stårigjen som headliner på fredagen. Den plassen er fortsatt tom to uker førfestivalen.

– I løpet av kort tid vi de to siste navnene lanseres. Menen ting er i alle fall sikkert. Årets Døgnvill har noe for enhver smak, sierRundberg.