Nå er festivalen over for i år. SXSW har vært et mylder og virvar av folk, konserter, utstillinger, rare stunts for å tiltrekke seg oppmerksomhet, fester, kostymer, møter og tilfeldige lykketreff, og nå kan byen puste ut og bli seg selv igjen. Slagordet for byen Austin er "Keep Austin weird"; et slagord som både har politiske undertoner da Austin er en demokratisk oase i et sterkt republikansk Texas, men også fordi denne byen er stolt av å være kreativ, kulturell og annerledes. Her kan alle være seg selv og janteloven er ikke-eksisterende. Vi liker det!

Bildespesial: Dreamcatcher på SXSW

De siste dagene har vi vært så (hyper)aktive på minglings- og konsertfronten at vi har vært elendige med å blogge, så nå kommer en siste oppdatering fra Dreamcatchernes tur :)

Hmm.. Hvor skal vi begynne..?! Liselotte var så heldig å vinne en billett til en sinnsykt eksklusiv konsert med Bruce Springsteen torsdag kveld. Normalt spiller han stadiumkonserter til flere hundretalls tusen, men denne kvelden tok han med seg hele E Street Band og flere spesielle gjester til Austin for å spille for 2000 mennesker!!!! Konserten var et av ukas absolutte høydepunkter, og The Boss lever til de grader opp til sitt navn. Han er kanskje oppi åra, men vi tror ikke han vet det selv! :p Stagediving, headbanging, løpeturer rundt på scenen og klatring oppå monitorer, amper og klaverer var bare noe av det Springsteen leverte, og på tur ut av konsertlokalet var alle enige om at dette hadde vært en unik opplevelse, og en konsert som det kom til å gå gjetord om på SXSW i mange år framover!

Les også: Pitstop i New York

Etter konserten bar det rett til et annet av de musikalske høydepunktene: Ed Sheeran gjør en uannonsert intimkonsert på en liten konsertscene med plass til bare 150 publikummere. Det var ikke så mange som fikk vite om konserten, da SXSW fryktet tumulter dersom oppmøtet ble så stort at hundrevis av folk måtte avvises ved døra. Heldigvis kjenner vi de som arrangerte kvelden, så selv om Liselotte måtte jogge tvers over byen etter Springsteen-konserten for å rekke det så fikk hun komme inn i lokalet (som egentlig var fullt). Ed Sheeran var fantastisk!!! Vi har jo fulgt hans karriere siden lenge før han slo gjennom, og selv om han er mest kjent for balladen "The A Team", så er han i sitt rette element når loopebrettet tas fram, gitaren mishandles grovt og Sheeran hopper rundt på scenen med beat-boxing, rapping og en vokal som alltid er spot on! Da klokka ble to på natta og spillestedet måtte slå av lyden fortsatte han likesågodt konserten akustisk stående oppå et av de fremste bordene i lokalet. Det var en stooor opplevelse!

Web-TV: Disse imponerte Dreamcatcher-søstrene

Av andre ting som bør trekkes fram blant de utallige bandene og artistene vi brukte kortere eller lengre tid på å observere, var nok en unik konsert: Supergruppa Train i ei lita kirke med plass til rundt 250 publikummere! OMG!! Slikt er bare sånt som man ikke opplever!!! Men der var vi altså - på femte (eller noe slikt) rad og fikk levert et knippe fantastiske poplåter rett inn i sjela av et band i storform! Vokalisten køddet og lekte med publikum, og på ett tidspunkt (under sangen "Marry Me") ytret han følgende: "If there ever was a perfect time for someone to walk up the aisle - this would be it" - hvorpå ei ungjente spratt opp som en rakett og med et stort smil fikk holde ham i handa mens han sang til henne (nei, det var ikke en av oss. hehe). Mot slutten av sangen måtte han dog innrømme at: "I'm afraid I can't marry you because my wife would be super-pissed, but I can get you a T-shirt...". Vi har lenge vært fans av Train. Nå er vi derimot SUPER-fans.

Les også: Stilte godt forberedt

Oi, nå begynner denne blogg-oppdateringen å ligne på en avhandling i lengde... Vi skal runde av.

Vi dro til Austin og SXSW med et formål for øye: Å lære mest mulig om festivalen og de mulighetene som finnes der, å bli kjent med bransjefolk som kan være gode allianser i famtida, å sjekke ut band som kunne være kule å ha i Norge, og å spre musikken til de fire artistene vi hadde med oss promo-cd av. Vi vil si at turen har vært en suksess. Vi har gjort oss verdifulle erfaringer og knyttet kontakter. Vi har opplevd store og små konserter, og har ei lita shortlist av artister som vi vil ha oppover hit. Vi har snakket med folk som kan mye om festivalen og bransjen for øvrig. Og ikke minst: Vi har fått spredt nord-norsk musikk til bransjefolk og musikkelskere. Nå starter del to av jobben: Å følge opp disse kontaktene og se hva vi får ut av de dagene vi har tilbragt på verdens største bransjefestival.

Dreamcatcher - over og ut. xxx