Med tinden i bakgrunnen og lette, luftige, hvite skyer på himmelen var stemningen satt for en nydelig konsert med en av søta brors virkelige store godbiter.

Og med et slik bakteppe var det ikke noe annet som kunne passe bedre enn Bo Kaspers Orkesters (BKO) lette og drivende melodier, for å løfte stemningen på Døgnvills siste dag.

Redder Sverige

Og det behøvdes etter en annen svenskes labre opptreden en liten halvtime i forveien.

Det BKO og frontmann Bo Kasper Sundström leverte var upåklagelig og med perfekt timing.

Den svenske kvintetten skaper med ett de kom inn på scenen sin umiskjennelige, atmosfæriske stemning ledet an av trommeslager Fredrik Dahls drivende perkusjon og Mats Schuberts svevende synthmelodier. Og idet "«Innan Alt Forsvinner»" svinger i gang er det nok ikke bare jeg som merker at føttene mine beveger seg samtidig som vokalist Sundström tripper lett rundt på scenen med et smil fra øre til øre, og tamburinen i hånden.

Monotone toner

BKO fenger momentant med sin sjangerfusjon av funk, pop, lounge og rock, men det er også øyeblikk der en følelse av langtekkelighet sniker seg på.

Det svenske orkesteret snubler av og til i sin egen nisje, og enkelte av låtene kan virke noe monotone.

Når det er sagt, og lagt til side, sniker lysten til å vaie fra side til side sammen med publikum seg på – ikke minst når siste låten, ""I Samma Bil,"" fra albumet, ""Hund,"" farer av gårde med det karakteristiske, løpende bassriffet som gjennom årene har festet seg til mang en hjernebark.

Med langt mellom høydepunktene på årets Døgnvill var det godt for oss alle å få servert Bo Kasper og hans orkester.