Mange mener Biljardhangaren på Skattøra er Norges fineste biljardhall. Foto: Lars Marius Matre

Hallen var et tidligere dekklager, men etter et omfattende oppussingsprosjekt åpnet Tromsø Biljardklubb i juni i fjor, det de har valgt å døpe Biljardhangaren.

Den huser 12 pool-bord og ett snooker-bord. Et Carambole-bord er også underveis.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

I tillegg selges det kaffe, brus, vafler, pizza og mer. Målet er kunne tilby mest mulig til de som velger å besøke Biljardhangaren.

Frir til ungdommen

Klubben har fokus på rekruttering, og de ønsker spesielt å engasjere ungdom. Et av tiltakene de har innført for å oppnå dette er å la alle under 19 spille for kun 20 kroner per time, og på onsdager for 20 kroner for hele kvelden.

- Det er jo rasende billig i forhold til for eksempel bowlinghallen der du betaler 95 kroner for én time, konstaterer styremedlem Michael Pettersen.

Biljard er også en sport som har få fysiske krav, og dermed passer for mennesker i alle aldre. De håper det gjør at flere får øynene opp for sporten.

Turnering hver mandag

Hver mandag arrangeres det turnering der alle kan delta, og oppmøtet bruker å være på rundt 12-16 personer. Det spilles med handikap, slik at også litt mer uerfarne spillere kan være med.

- Å spille med handikap vil si at du har mellom - 4 til 2 i handikap, så hvis du for eksempel har handikap -2 så begynner du med to minuspoeng, og må dermed vinne to bord før du er likt, forklarer styreleder Pål Morten Kristiansen.

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

Turneringen begynner som regel rundt klokken 18 og er ferdig i 23-tiden. Her koster det 150 kroner å være med, hvor de to beste stikker av med en liten premie.

Stor turnering i august

I tillegg til de ukentlige turneringene skal det fra 8.-12. august arrangeres kvalifiseringsrunder til EPBFs Europan 9-Ball Open.

Tromsø Biljardklubb har nemlig fått tildelt to plasser av Norges Biljardforbund i turneringen som eneste klubb i Norge, og dermed vil folk fra hele Europa komme til Tromsø for å prøve å kvalifisere seg.

- Grunnen til at vi er valgt er nok på grunn av de gode lokalene våre, forklarer Kristiansen.

Og det er ikke bare Norges Biljardforbund som synes godt om hallen.

Også fotballspillerne Ole Martin Årst og Benny Lekström bruker å ta turen innom. Årst vant forøvrig den første turneringen han var med i for 14 dager siden, og han tweetet også for ikke så lenge siden at Biljardhangaren var «Norges fineste biljardlokale».

Biljardhallen har åpent alle dager fra 17 til 23.

Du kan leser mer om Tromsø Biljardklubb på deres Facebook-side

Sigurd Mølmann er bare 15 år, men omtales av de andre medlemmene som en av de mest lovende talentene. Foto: Lars Marius Matre
Styremedlem Michael Pettersen holder oversikt over resultatene. Foto: Lars Marius Matre
Kiosken i biljardhallen er populær blant brukerne. Foto: Lars Marius Matre