Det er kaldt, lite sol og en del vind i Bukta da konferansier Espen Renø Svendsen informerer om at «Temples» har avlyst sin konsert i dag grunnet logistiske problemer i forhold til transport.

Det virker derimot ikke som The Growlers har stresset noe med sin ankomst fra statene til det kalde nord, eller generelt i livet deres.

«Gather around!»

Avslappet som de er, entrer de scenen, og frontfigur Brooks Nielsen sier:

«Gather around, we’re The Growlers», og deretter lar de musikken snakke. Og den snakker!

De åpner med «Big Toe» fra den kritikerroste sisteskiva «Chinese Fountain», som etter min mening er bandets soleklart sterkeste av alle deres fire fullengdere. Settet er en god miks fra alle skivene med godbiter som «Something Someone Jr», «One Million Lovers» og «Graveyards Full».

Unik stemme

Jeg var veldig spent på The Growlers live. De presenterer en sound som er så særegen at det nesten kan virke overprodusert. Det er herlig indierock, spekket med melankolske og svevende gitarkomper – toppet med Brooks Nielsens unike vokal.

Og de leverer live, i samme stil som på plate, helt perfekt.

Det er sjelden man opplever en vokalist som synger så unikt og deilig som Nielsen.

Umulig å ikke danse med

Fra første låt er publikum med, og selv om de fleste sikkert ikke kjenner så mye til The Growlers, blir det umulig å ikke danse med til den gode vibben California-bandet formidler.

Settet er bygd opp perfekt. Det er «chill» stemning med rolige og behagelige låter, og de tar det kraftig opp midtveis med låtene «Good Advice» og sistealbumets tittelspor.

Uheldigvis blir lyden litt grøtete på noen av låtene, og litt av melodiene forsvinner.

Etter avslutningslåten «Going Get’s Tough», går de av til stormende jubel fra et trolig positivt overrasket bukta-publikum.

For meg var «Chinese Fountain» en av årets beste utgivelser i fjor, og konserten i Telegrafbukta i år stikker nok fort av som årets høydepunkt.

At ikke The Growlers spiller på Orange Scene på Roskilde, og stadioner verden over – er for meg et mysterium.