Stjerneklart, kaldt og nordlyshimmel. Det er fasiten ute for tiden, men for å få en opplevelse av det som befinner seg forbi dette har Nordnorsk Vitensenter invitert bandet The Bonbons inn i varmen og under stjernene.

– Jeg kunne tenke meg å prøve ut musikken deres i planetariet og jeg tror det passer utmerket sammen med det å reise rundt i universet, sier Elisabeth Killie Kanebog som er vitensenterpedagog.

Nye medlemmer

Kine Yvonne Berntsen og Julie Alapnes har i anledningen valgt å presentere sitt nye ensemble i The Bonbons førstkommende søndag under stjernehimmelen.

– Det blir første mulighet til å se nye The Bonbons, sier Yvonne Berntsen.

Berntsen og Alapnes har nemlig sagt farvel til tidligere bandmedlem Herborg Rundberg, som har sluttet seg til duoen Leagus sammen med samboer Kristian Olstad.

Hun er blitt erstattet med Tore Bruvoll og Kjetil Dalland, som vil bli permanent med i The Bonbons.

Drømt om å bli astronaut

Tirsdags ble kvelden de to jentene brukte sammen med de ansatte på Nordlysplanetariet til å samkjøre musikken og stjernehimmelen. I skjønn forening med både nordlys og planeter skal tonene gjøre planetreisen enda mer spennende enn den er til vanlig. Dette er nemlig første gang det arrangeres konsert inne i den runde kuppelen på universitetsområdet.

– Da jeg var liten drømte jeg om å bli astronaut. Dette er nok det nærmeste jeg kommer, sier Yvonne Berntsen.

– De er jo ikke laget for hverandre, men vi må bare gjøre noe kreativt ut av det. Når det er en sang om ei dame som drar fra mann til mann, hva gjør man med det? Jo, man illustrerer det med å dra fra planet til planet, sier Anne Bruvold som sitter bak spakene på Nordlysplanetariet.

Hun avslører at det også vil bli en snikpremiere på en splitter ny nordlysfilm fra Tromsøs kanskje mest kjente nordlysfotograf.

– Ole Christian Salamonsen er den eneste jeg vet om som tar opp nordlysfilmer med fiskeøye-linse. Det fungerer helt fantastisk her inne i planetariet og vi har noen videoklipp som ikke enda er helt ferdig som vi blir å vise fram, sier Bruvold.