Den 14 år gamle Lily (Dakota Fanning) bor sammen med sin voldelige far, og savner mamma. En ulykke ti år tilbake i tid gjorde at Lily ble morløs. Den eneste som bryr seg om henne, er fargede Rosaleen (Jennifer Hudson), familiens hushjelp. Vi befinner oss i USAs sørstater i 1964 på et tidspunkt da svartes rettigheter bare fantes på papiret, ikke i virkeligheten.

Da ulykken også rammer Rosaleen blir livet for tungt, og Lily stikker av sammen med hushjelpen. De dukker opp hos tre honningproduserende søstre der de finner varme og omsorg. Den eldste August Boatwright (Queen Latifah) deler av sin menneskelighet og gir omsorg både for mennesker og bier.

Bikubene blir et nytt univers og et enkelt symbol på den vanskelige verden. For i Sørstatene for snart 50 år siden var det problemer. Både rasemessig og sosialt. Det var en tid da omsorg var lik det å få dekket materielle behov, og der kjærlighet og søt glede kom i andre rekke.

Historien er velkjent for mange – også her i landet. For noen år siden kom boka med samme navn ut, og solgte 100.000 eksemplarer.

Produsenten er Pinkett-Smith, gift med Will Smith som gjerne har en myk frelser-tilnærming til de historiene han vil fortelle på lerretet – ofte med fargede i hovedrollen. Denne filmen ligger nær inntil samme tematikk. Den er fortalt med glede, med varme og med søt omsorg. Hovedrollen med Dakota Fanning som Lily, minner om Jodie Foster på samme alder.

Dette er en film hele familien har glede av. Men obs Her er ingen action, bare mye drama, og dramatikk.