Håkon Rotvold, Runar Mikalsen og Vidar Hemmingsen gleder seg til å vise Tvibit fra sin beste side den 20. juli. Foto: Åsgeir Johansen

20. juni kan du markere i kalenderen din, først som sist. Da arrangerer nemlig Rødbrun Productions "Det brenn!" på Tvibit, og Runar Mikalsen er ikke beskjeden når han beskriver arrangementet:

- Dette blir tidenes Tvibit-event, ler han og lover en festlig dag og aften for hele byen.

Her finnes det ingen aldersgrenser verken oppover eller nedover.

- Nei, særlig ikke oppover, Moderen sa jo hun skulle komme..., humrer Mikalsen. (Spørs om moren humrer like mye når hun leser dette.)

Fra klokka 12 på selve dagen er det åpent hus på hele Tvibit, og etter hvert tar de hele Tvibit i bruk, fra bakgården hvor der skal grilles og opp til det såkalte prosjektrommet, hvor der skal oppstå en ny scene for anledningen.

- Det er jo for eksempel bare en liten brøkdel av Tvibit-brukerne som vet om dette rommet, sier Vidar Hemmingsen om prosjektrommet som jo også fungerer som pressesenter.

Og nå altså en konsertscene som på selve kvelden også suppleres av Tvibits hovedscene samt en akustisk scene i kaféen.

- Da kan folk gå rundt og få oppleve litt forskjellig, men vi legger opp til at alle skal kunne få med seg alle artistene, hvis de vil, sier Mikalsen.

Artistene som trekløveret har fått med seg har alle sammen tilknytning til Tvibit, og stiller opp gratis. Enkelte er på vei oppover den musikalske karrierestigen, mens andre har allerede oppnådd legendestatus i Tromsø. Selv så spiller guttene i Rødbrun productions i to av bandene: Cato med K! og Burly Bards. Vi går ut fra at de var ikke særlig vanskelige å overtale.

- For skams skyld booket vi Peter Estdahl først, og deretter oss selv, sier Håkon Rotvold med et lurt smil.

Andre band på plakaten inkluderer Feskekrok, Betablok, The Wolves, Kristin Loftås, Vilde Alida, DJ-HUB og som allerede nevnt: Peter Estdahl.

- De gjør dette av rein og skjær good will da de alle sammen føler en forbindelse til Tvibit, forklarer Hemmingsen.

DET BRENN! Foto: Sverre Simonsen