TERNINGKAST FEM: Øystein Greni og BigBang imponerer vår anmelder med sin siste utgivelse. Her fra bandets konsert på Buktafestivalen i fjor. Foto: Eirik Bjørklund

Med "Epic Scrap Metal" leverer Øystein Greni fra seg en solid rockeskive, og kanskje den aller jevneste i hele BigBang-kanonen.

Her er alle elementene som har vunnet en hel nasjon over til rockefolden: fengende gitarriff, mektig vokalkoring og Grenis personlige og til tider underfundige tekster.

Thom Hell

I likhet med andre store rockeband står de solid på skuldrene til gamle blueshelter, men har også rasket med seg inspirasjon fra amerikansk vestkystrock. Dette kommer kanskje best fram på "Cities of the Plain" hvor Thom Hell gjør en fantastisk vokaljobb. En annen låt som skiller seg ut i kraft av sin lekelyst og vilje til å overraske er "Cigarette".

Les flere anmeldelser og mer om musikk her.

Poplåten "No One" er også verdt å fremheve. Dette er en duett med Lissie som hever låten et par hakk med sin særegne stemme.

Tålmodighet

Til tross for at variasjonen blant låtene oppleves som større enn tidligere, er det få låter som står ut som virkelig fengende radiomateriale. Derfor belønner denne platen lytterne som ikke reiser seg og går før skiva er slutt. For her er det mye å hente for den tålmodige.

Magi

Greni, som utvilsomt er en svært dyktig rockegitarist - om enn bare en akseptabel vokalist - gir låtene sine tid til å vokse og utvikle seg til episke rockelåter.

Lag på lag med lekelystne gitarer blir gitt god plass av en solid og dyktig rytmeseksjon bestående av Olaf Olsen (trommer) og Nikolai Eilertsen (bass).

BigBang er sannsynligvis Norges mest hardtarbeidende band og har lagt bak seg utallige mil og spillejobber, og magien kommer bedre fram i levende live enn på plate. Men det er til gjengjeld magi som gruser både Harry Potter og Gandalf.