Margaret Tate (Sandra Bullock) er prototypen på den kvinnelige, bitchete sjefen som alle på kontoret frykter. Andrew Paxton (Ryan Reynolds) er den underkuede assistenten hennes som er vant til å stå på tå hev til alle døgnets tider.

Da Margaret får problemer med immigrasjonsmyndighetene siden hun er fra Canada, ser hun ingen andre muligheter for å bli i landet enn å gifte seg. Valget faller på Andrew, siden han likevel var i nærheten. Andrew går med på spille rollen som kommende ektemann mot enkelte gjenytelser, som en forfremmelse og høyere lønn. Da immigrasjonsmyndighetene fremdeles er mistenksomme, har de ingen andre valg enn å lære hverandre å kjenne. Det første hinderet på veien blir en helg hos Andrews styrtrike, men koselige familie i Alaska.

Ikke så intelligent

For all del: Dette er nok ikke den mest intelligente filmen du kommer til å se på kino i år. Den har heller ikke det minste revolusjonerende plottet, ei eller er den hysterisk morsom. Derimot er «The Proposal» en helt ok versjon av en gammel historie. Den gir seg da heller ikke ut for å være noe annet enn en småmorsom, og småromantisk tidtrøyte. Filmen utfolder seg akkurat som forventet, og det er ingen store overraskelser underveis.

Ærlig og velgjort

Det som hever filmen det lille hakket opp ifra drøssevis med andre middelmådig romantiske komedier er at den er såpass ærlig mot seg selv, og at den er velgjort. Samt samspillet Bullock og Reynolds har på lerretet. Reynolds har tidligere bevist at han har et komisk talent, blant annet i tv-serien «Pizzagjengen», og Bullock er både sjarmerende og fremdeles i en alder av 45 ganske så, unnskyld uttrykket, heit.

Ryan Reynolds og Sandra Bullock med godt samspill i filmen "The Proposal".