Dagen før Tromsø internasjonale filmfestival ble sparket i gang mandag, hadde festivalen solgt 29.000 billetter. Etter andre festivaldag har tallet krøpet opp til 36.500, som er 1.100 billetter mer enn i fjor. Tallene inkluderer ikke utekino, skolebilletter og andre arrangementer.

De 7.500 billettene som er solgt siden festivalen startet har dermed endret topp ti-lista over de mest solgte filmene.

– Lista viser hvilke filmer vi har solgt flest billetter til, og dermed ikke nødvendigvis utelukkende de mest populære. Det kommer an på hvor mange visninger de ulike filmene har og hvor stor salene er, sier kommunikasjonssjef for TIFF, Sandra Indahl.

Sier ikke nødvendigvis noe om populariteten

Åpningsfilmen «Life is beautiful» av tromsøbosatte Mohamed Jabaly troner fortsatt på topp. Det er ikke så unaturlig da filmen hadde fire utsolgte visninger på de største kinosalene på åpningsdagen.

«Dream Scenario» av den norske regissøren Kristoffer Borgli, med blant andre Nicolas Cage i hovedrollen, har også holdt sin andreplass. Den store snakkisen «Mirakelet i Gullspång» har derimot ramlet ned på lista. En film som har krøpet betraktelig opp på lista er «All of us Strangers».

– «Mirakelet i Gullspång» var utsolgt før festivalen startet, så den kan ikke selge flere billetter. Den vil mest sannsynlig dale enda lenger ned på lista utover uka, selv om det ikke sier noe om populariteten på filmen, sier Indahl.

Her er topp ti listene av filmene som har solgt best dagen før festivalstart og to dager inn i festivalen.

Topp 10 per 16. januar:

1. LIFE IS BEAUTIFUL – AL HAYA HELWA

2. DREAM SCENARIO

3. PERFECT DAYS

4. ALL OF US STRANGERS

5. THE GULLSPÅNG MIRACLE

6. OLFAS DØTRE

7. THE TUNDRA WITHIN ME

8. THE MONK AND THE GUN

9. COUP DE CHANCE

10. THE HOLDOVERS

Topp ti per 14. januar:

1. LIFE IS BEAUTIFUL – AL HAYA HELWA

2. DREAM SCENARIO

3. THE GULLSPÅNG MIRACLE

4. PERFECT DAYS

5. OLFAS DØTRE

6. THE MONK AND THE GUN

7. COUP DE CHANCE

8. THE HOLDOVERS

9. ALL OF US STRANGERS

10. THE TUNDRA WITHIN ME