Du har kanskje sett han på TV på tampen av fjoråret. Egil Hegerberg ble både beryktet og berømt da han og bandet inntok både små og større byer der han involverte lokale kor til å synge med på sanger skrevet til stedets ære.

Nå skal det skje i Tromsø – riktig nok uten kor og TV-kameraer. Men Tromsø har absolutt gjort seg fortjent til en egen låt.

Fortsetter turné

– Ja, da. Det blir ikke noe slurv og halvhjerta greier. Låta om Tromsø er allerede ferdig. Men siden vi ikke får noe kor, så må bandet greie det, sier Hegerberg til iTromsø.

Fredagens konsert på Driv er en del av turneen «Norge på kryss og tvers». I fjor høst ble det TV-programmer om konsertene og låtene som ble laget til hver by og tettsted. Hegerberg regner med at suksessen fortsetter nordpå.

– Vi kommer bedre seint enn aldri. Vi må jo tyne noen flere grunker ut av TV-suksessen. Så vi regner med at folk vil strømme til hurtigruta og sjarken for å komme til Tromsø. Vi kommer til å tømme fiskevær for rubb og stubb, slik at vi fullfører fraflyttinga som tyskerne og russerne i sin tid prøvde på.

Mulig sarkasme

Låta om Tromsø har fått den lovende tittelen «Det beste jeg vet ved Tromsø». Hegerberg vil ikke røpe for mye, men innrømmer at det bak tittelen kan skjule seg et innhold med en ørliten grad av sarkasme.

– Det kan være at noen vil tolke det slik, så man får vel advare folk som er litt hårsår.

Det er imidlertid en som kan ha noe større grunn til å bli snurt. Men han har ikke hår nok til å være hårsår.

– Er det noen som skal ha skylda for låta – så er det Sivert Høyem. Låta er sterkt inspirert av han, fastslår Hegerberg.