Henrik Wiik vil at DU skal høre musikken hans. Foto: privat

I fjor begynte Henrik Wiik sin hobby som musiker og har siden juni 2011 jobbet med et knippe kompiser for å produsere to sanger som har blitt lagt ut på blant annet Spotify og YouTube.

– Vi spiller inn hjemme, og det er Sigurd Kvamme som er produsenten min. Sammen med oss i hadde vi også Simon Olufsen som rappet et vers. Han var også med på koringa i «Winter Time».

Hverdagsinspirasjon og blandede følelser

De fleste musikere bruker lang tid på å skrive låter, mens Wiik føler at det går veldig greit, på tross av press på nett.

- Jeg henter inspirasjon fra hverdagen min. Jeg går på Maritime VGS, og der er det mye spennende å observere.

Les mer Tromsøpuls-stoff her!

Det er heller ikke alle som i en alder av 17 år synger om å dra på stranda å drikke øl. Tilbakemeldingene Wiik har fått så langt er både positive og negative.

– Jeg får veldig mye blandede tilbakemeldinger. Mange sier at det er bra, men på en ironisk måte. Innerst inne vet jeg at folk ser på det mer som spøk, enn som sang, sier Wiik.

Lokalkjendis

17-åringen har ennå ikke hatt noen store spillejobber, men satser på å få noen flere så fort flere låter vil bli utgitt.

- Jeg har ikke hatt noen offentlige opptredener, men jeg ble spurt om å spille på Nordkjosbotn VGS. Det var en bra forespørsel, ler Wiik.

Les bloggen hans her!

Ny sang

Selv om Wiik er et uskrevet blad for de fleste, har han likevel fått et ganske stort publikum og flere som setter pris på det han gjør med sin hjemmeproduserte pop-musikk. Og Wiik vil ta byen med storm.

Om en måned kommer det en ny sang. Wiik vil ikke røpe verken hva sangen skal handle om, eller hva den heter, men sier den er inspirert av Justin Bieber.

- Justin Bieber er forbildet mit, sier Wiik.

- Helt seriøst.

Henrik Wiik - "Winter time"