Livet på skråplanet med alt det innebærer av hor, fyll, vold og fortapelse er gjenstand til forlystelse og stor komikk på en måte som norske filmskapere ikke makter å kopiere. "En helt kommer hjem" er ikke like mørk som Thomas Vinterbergs gjennombruddsfilm "Festen", men han går ikke av veien for å bryte tabuer også i denne filmen.

Forviklinger

Hele livet har Sebastian (Oliver Møller-Knauer) fått høre at hans taperaktige kunstnerfar lot et dundrende tog ta livet av seg som et endelig oppgjør med en verden som ikke satte pris på ham. Manglende selvtillit har gitt Sebastian en lei stamming. Han sliter med potensen, og forholdet til samboeren hans Claudia (Helene Reingaard Neumann) skranter. Men alt skal forandre seg når den skadeskutte Maria (Ronja Mannov Olesen) og småbyens store sønn Karl Kristian (Thomas Bo Larsen) kommer til byen.

Ikke påtrengende

Rammen for historien er den idylliske danske småbyen som feirer 750-års jubileum. Bygutt og verdensberømt operasanger Karl Kristian kommer hjem for å kaste glans over arrangementet. Naturlig nok går ting på tverke for alle involverte. Glemte synder kommer fram i lyset og kjønnsdriften spenner bein under vaklende føtter.

Filmen er en komedie, men humoren er ikke påtrengende. De er de små menneskenes møte med store begivenheter som får det til å rykke i munnvikene. Her er det flere som har tatt seg vann over hodet. Kokken får nerveproblemer av forventningspresset før middagene og hotelldirektøren truer konsekvent med å sparke folk på flekken om han ikke får det som han vil er de mest åpenbare latterfrembringerne.