Filmen handler om søskenparet Andi og Bruce, som bor hos fosterforeldre. I huset er husdyr strengt forbudt, så søsknene sliter hver dag for å holde hunden Friday skjult, i tillegg til å skaffe ham mat. En dag snubler de to over et gammelt, nedlagt hotell, og da får de en idé.

Pusser opp

Bruce er veldig praktisk anlagt, og forvandler dagligdagse ting til mekaniske vidundre. Inne i hotellet lager han alt fra hundekinoer til hundetoaletter. Etter hvert finner søskenparet ut, sammen med noen venner, at de skal redde alle løshunder som befinner seg i gatene. Dermed blir hotellet fullt av hjemløse hunder, som anser hotellet som sitt hjem. Her får de mat og trim, og alt hunder ellers har behov for.

Imidlertid gjør all bjeffingen at både naboer og de plutselige arbeidsløse hundefangerne blir mistenksomme. Søskenparet og vennene må nå finne på noe lurt for å forhindre at noen finner ut at de huser alle hundene på hotellet.

Lite troverdig

Fortellingen er veldig enkel, og lett å forstå selv for de minste. Norske stemmer gjør også filmen egnet for de yngre familiemedlemmene. Men at noen går gjennom så mye som disse vennene gjør, bare for å hjelpe noen hunder, er mildt sagt uvanlig.

I løpet av filmen blir de to søsknene splittet, og sendt til hver sin familie på grunn av at de har brutt loven for å hjelpe hundene. Men det synes de to er helt greit, så lenge de forsøkte å hjelpe hundene. Det blir rett og slett lite troverdig, når den eneste familien de har i verden er hverandre.

TEKNISK TALENT: I "Hundehotellet forvandles dagligdagse ting til mekaniske vidundre.