Regissør/manusforfatter Nancy Meyer har etter hvert fått lang erfaring med å lage romantiske komedier. Dermed er det vel kanskje ikke så rart at hun virker å la «It's Complicated» flyte mest på rutinen – både hennes og trioen Meryl Streep, Alec Baldwin og Steve Martin i hovedrollene.

Jane Adler (Streep) er i slutten av 50-årene, skilt med tre voksne barn og eier en vellykket restaurant. Eks-ektemannen Jake (Baldwin) har hun et voksent og vennskapelig forhold til, til tross for en turbulent skilsmisse for 10 år siden. Jake er gift på nytt, med en yngre kvinne og er stefar til sønnen hennes.

Da Jane og Jake møtes i New York i forbindelse med sønnens avgangseksamen fører et litt for stort inntak av alkohol og gamle minner til at de våkner opp sammen.

Dette blir begynnelsen på en liten affære hvor Jane med ett befinner seg i rollen som den andre kvinnen.

Det blir heller ikke mindre komplisert av at hun gradvis faller for sin arkitekt Adam (Martin), som også har gjennomgått en skilsmisse, samtidig som Jake begynner å innse at han vil ha Jane tilbake – for godt denne gang.

Det hele pakkes inn i søt og uskyldig innpakning, med litt familieidyll og drama, litt pinlige situasjoner og litt slapstick.

De aller fleste av disse velkjente for den vanlige kinogjenger, og mange sett tidligere i andre av Meyers filmer.