Attenårsdagen til Bella Swan(Kristen Stewart) blir ikke som alle andre bursdager. Dagen blir feiret sammen med vampyrkjæresten Edward Cullen(Robert Pattinson) og vampyrfamilien hans, helt til et uhell skjer og Bellas liv sammen med familien Cullen tar en brå vending. Edward og familien hans flytter fra byen Forks, i et forsøk på å beskytte Bella mot alt som har med vampyrer å gjøre. Men for Bella har livet ingen mening uten Edward, og hun havner i dyp kjærlighetssorg. Helt til en dag hun oppsøker barndomsvennen, Jacob Black(Taylor Lautner), og livet hennes får et lyspunkt igjen. Men Jacob blir plutselig svært hemmelighetsfull, og forteller Bella at han er blitt syk og ikke kan møte henne mer. Vampyrene er nemlig ikke de eneste overnaturlige vesenene i Forks…

New Moon er basert på bok nummer to i Stephenie Meyers gigantsuksess ”The Twilight Saga”, og er oppfølgeren til ”Twilight – Evighetens kyss” som ble et verdensfenomen, og beskrevet som ”nåtidens Romeo og Julie”. New Moon er nok hakket bedre enn første filmen, kanskje mest på grunn av regissøren Chris Weitz(The golden compass), som sannsynligvis greide å oppfylle forventningene til fansen. Chris Weitz har også klart å følge boken som filmen er basert på, til punkt å prikke, noe som jeg er positivt overrasket over. Spesialeffektene er også veldig bra, spesielt varulvene, som rett og slett er dødskule. Dialogene blant karakterene i filmen får deg også til å trekke på smilebåndet støtt og stadig, så regissøren har gjort en god jobb med å føre litt humor inn blant alt det alvorlige.

Minuset med New Moon er noe av skuespillerpresentasjonene. Innimellom virker det som om hovedrollene ikke lever seg ordentlig inn i rollene sine, og noen scener som er ment for å være alvorlige, får publikum til å le istedefor. Og for personer med få relasjoner til Twilight og New Moon, kan det nok bli litt for langtrukket flere steder i filmen.

Men, New Moon har i alle fall nok av superheite varulv-gutter i bar overkropp, som får jentene til å gispe i kinosalen, og flere actionfylte scener, som får gutta til å heve øyenbrynene av begeistring.