Trond Espen Seim spiller Varg Veum, mens Ane Dahl Torp innehar rollen som biker-bærte med militær bakgrunn. Foto: Miklos Buk/ SF Norge & Cinemiso

Det er mye spennende å ta tak i med "I mørket er alle ulver grå".

Situasjonen er som følger: Noe muffins er i gjære når en bombe sprenges under styremøtet til en våpenprodusent i et våpenlager utenfor Bergen. Naturligvis dras Vargen (Trond Espen Seim) inn i situasjonen og begynner å nøste opp i en sak hvor både hevn, kjærlighet og krigføringen i Afghanistan er sentrale momenter.

Styrke krimmen

Anslaget til filmen er særdeles vellykket, hvor første scene utspiller seg blant de norske troppene i Afghanistan der Jon Øigarden spiller rollen som Even, en av de militære som kommer opp i en svært uheldig situasjon.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

Etter hvert får vi oppleve flotte naturscener fra Norge, og vi tar også turen til Budapest i jakten på den skyldige.

Rent filmatisk er dette en god film, også regissør Eiks oppbygning av historien er vanskelig å utsette noe på.

Krimelementene ligger godt til stede under hele filmen, og det er her historien funker på sitt beste. Disse kunne altså vært styrket betraktelig.

Forferdelig Aqua-Lene

Skuespiller Trond Espen Seim virker som han er lei av å måtte være høy, mørk og mystisk. Han prøver på sitt beste å styrke sine mer sjarmerende karaktertrekk med humor og glimt i øyet.

Dermed gir ham mer til karakteren Varg enn han har gjort på lenge. Likevel virker det ikke som skuespilleren er helt komfortabel med slossscener, noe som ikke er helt uforståelig da det for meg ikke virker som karakteren Varg er en mann som slår fysisk ifra seg.

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

Som dama til Varg, Karin, finner vi tidligere Barbie girl, Lene Nystrøm. Hvorfor noen i all verden har sett skuespillerpotensial hos denne dama forundrer meg svært.

Hun kan jo ikke snakke ordentlig norsk en gang, og eier verken mimikk eller sjel i de få scenene hun er tilstedet i.

Bjørn Floberg er fortsatt aggressiv og rød i fjeset og Ane Dahl Torp er helt ok som biker-bærte med militær bakgrunn. Når man legger på Jon Øigården, så kan man ikke si at vi har en særlig utfordrende rolleliste.

Underholder

For det er ikke mye som sjokkerer eller griper i denne filmen. Noe som gjør det til prototypen på en norsk film. Sammenlignet med "Hodejegerne", som tidligere i år viste hvordan man skulle lage et skikkelig godt stykke kriminalfilm, ender "I mørket er alle ulver grå" opp med å bli lett underholdning som strengt tatt ikke trengs å oppleves på kino.

Den underholder i lik grad som en krimepisode på TV, og kanskje kunne man gjort som med flere av de andre Varg Veum- filmene; sendt den rett på dvd.

Se trailer fra filmen her:

Den nyeste filmen om Varg Veum, byr som de andre, på en del voldssecener. Foto: Miklos Buk/ SF Norge & Cinemiso