SUPERFANS: Fra venstre: Kristine Engebretsen, Natalie Kvalvik og Stine Lovise Rokkenes diskuter ofte Twilight. Foto: MARIANNE LEIN MOE

Bokserien, som senere har blitt til film, om den dødelige jenta Bella Swan som møter vampyren Edward Cullen har skapt fanhysteri verden over. I Tromsø er det intet unntak.

Kristine Engebretsten, Linn Andreassen, Frida Skjelbakken, Natalie Kvalvik og Stine Lovise Rokkenes gleder seg som unger på julaften til gjensynet med karakterene de elsker så mye.

Bli tilhenger av Tromsøpuls på Facebook

De 16 år gamle jentene fra dans og drama på Kongsbakken har allerede sikret seg billetter, og engasjementet er stort en uke før forventningene skal innfris.

– Filmene har bare blitt bedre og bedre så jeg tror jeg med trygghet kan glede meg, siier Kristine Engebretsen samstemt med de andre jentene.

Bok vs. film

Både hun og flesteparten av de andre har i tillegg til filmene også et nært forhold til bokserien av Stephenie Meyer som filmene er basert på.

– Jeg syntes bøkene er bedre enn filmene, de forelsket jeg meg i med en gang jeg leste den første, påpeker en engasjert Engebretsen.

De har et godt innblikk i tematikken og historien som ligger bak, og er klar på hva det er med denne kulten som fascinerer så mange.

– Det er noe ved Bella som er så vanlig, det kunne nesten vært hvem som helst av oss, så det er lett å kjenne seg igjen i henne. Bortsett fra at vi dessverre ikke har en vampyr utenfor vinduet vårt, forklaer Linn Andreassen

Jenteappell

Kanskje ikke så overraskende er det mest jenter som har blitt fascinert av «Twilight» ettersom hovedpersonen er en jente.

Likevel kan nok mye av filmenes popularitet skyldes de mannlige hovedrolleinnehaverne Robert Pattison (vampyren Edward Cullen) og Taylor Lautner (ulvegutt Jacob Black).

Les mer fra Tromsøpuls-seksjonen her

For dem som er inne i denne verdenen er svært klar over at de enten må heie på team Edward eller team Jacob. Noe også disse jentene er uenige om.

-Hallo, har du sett Taylor Lautner i bar overkropp, argumenterer Natalie Kvalvik under diskusjonen om hvilket av lagene man bør heie på.

Uenigheter

Det er tydelig at det akkurat er dette trekantdramaet som har hatt stor appell på sitt publikum.

– Selv om det er en kjærlighetshistorie så er det så mye mer. Man blander liksom både science fiction og romantikk i ett. Det er det som gjør det så bra, mener Engebretsen.

Så selv om det er stridigheter både rundt bok vs. film, Edward vs. Jacob og andre interne konflikter, er de i alle fall enig om en ting; Twilight er best.

Kristin Stewart og Robert Pattinson, i rollene som Bella Swan og Edward Cullen, har blitt umåtelig populær blant tenåringsjenter verden over. Foto: Andrew Cooper
Edward Cullen og Bella Swan fra "Eclipse", den tredje Twilight-filmen i rekken. Foto: Photo by Kimberley French