Skolerevyene i Tromsø har i årevis vært ledet av to hovedinstruktører og et instruktørkorps bestående av eldre «revyfolk» og tidligere aktører ved revyen. Disse har hjulpet til med instruksjoner, tekstskriving og regi underveis.

For elvene ved Tromsdalen videregående skole og deres Tindtrollrevy har det ikke vært slik i år. Denne gangen måtte de totalt 20 elevene som har vært med på revyen gjøre absolutt alt selv.

– Vi har vært veldig «alene» og det har både vært stressende og slitsomt. Det har ikke vært så lett å finne noen som er eldre enn oss som har tid og mulighet til å være instruktører, vi har derfor bare hatt noen få innom her som har sett litt på gjennomkjøringer, men det er alt, sier leder Synne Hauge.

Skrivesperrer

Slik situasjonen er i dag for revymiljøet er det lett for ungdomsskolerevyen å få tak i instruktører, de er nemlig ofte aktører på de videregående skolene, forteller aktør Sondre Renè Pedersen. Det er derimot vanskeligere for de eldre.

– De som var instruktører tidligere er ikke det lengre og kan ikke komme hit for å bruke så mye tid på dette. Derfor er ansvaret over på oss.

Derfor har de skrevet flere av stykkene selv.

– Drømmen er jo å skrive stykker man får mulighet til å være med på selv, så det synes jeg er bra. Vi er flere som nylig har vært instruktører på ungdomsskolerevyer så vi har jobbet oss gjennom litt skrivesperrer, sier Pedersen.

Godt og blandet

I dag har Tindtrollrevyen premiere og i år er temaet Amerika.

– Men selv om temaet er «Amerika», tar vi for oss veldig mange ulike temaer.

Under kveldens revy får vi blant annet møte Magnus Carlsen, Vladimir Putin og Jens Johan Hjort.

– Det blir en god blanding mellom satire, absurditeter og aktualiteter, sier Pedersen.

Etter fem uker med arbeid er gjengen bak revyen nå klar for å vise hva de har jobbet med.

– Publikum kan vente seg mye latter og humor, sier Pedersen.

SELVGJORT ER VELGJORT: Nina Remme Aas (inspisient) Sondre Renè Pedersen (aktør) og Synne Hauge (leder) har laget store deler av revyen på egen hånd. Foto: DANIEL LILLEENG
ANNERLEDES FISKETUR: Her ser vi Sondre Brochmann og Andreas Stabell på en litt annerledes fisketur. Foto: DANIEL LILLEENG
IKKE ALLTID SLIK DET SER UT: Aktørene Sondre Brochmann og Andreas Stabell spiller i et av revyens mange tekststykker. Foto: DANIEL LILLEENG
HUMOR: Her ser vi en litt spesiell lærer møte sin klasse. Foto: DANIEL LILLEENG