Med tanke på skoleflyttingen, et særdeles lite revyvennlig lokale og utsettelser, er det et aldri så lite julemirakel at Tromteatret i det hele tatt har greid å få til en revy i år.

Ikke minst har de vært særdeles heldige med tidspunktet til revyen. Uten noen konkurranse fra andre revyer kunne de velge og vrake i aktuelle saker. Jeg nevner i fleng:

  • TILs sølvmedalje

  • Dubai-skandalen

  • Byavisa Tromsø

  • 18-årsaldersgrense på solarium

  • Smørmangelen

Ja, rett og slett materiale som er gull verdt. Dessverre virker det som de fikk litt dårlig tid mot slutten, og mange av sketsjene ble ikke gjennomført så bra som man kanskje kunne håpet.

Mange stjerner

Men nok om det.

La oss heller fokusere på de fabelaktige aktørene!

BILDESPESIAL: Show i Dalen

Guttene får skinne på sketsjen «Sølvgutan», og rappingen på stykket «Plumbobanden» var fantastisk. En ekstra stjerne i boken til Sigurd Lakseide for herlig innlevelse som skapte mye latter i salen. Jentene på sin side harselerte både med Justin Bieber og solsenterkjeden Brun og Blid, og med Alexandra Douse i spissen skulle det ikke stå på vokalprestasjonene, for å si det sånn.

Talent

Likevel er det ikke før det aller siste nummeret at alt klaffer. 8. klassingen Katharina Burkow viser hvor skapet skal stå, og lager et helt fantastisk one-woman-show av Juleevangeliet, hvor hun spiller alle rollene selv. Timingen, mimikken, ja, absolutt alt stemmer! Det er nesten skandaløst at hun ikke ble brukt mer i resten av revyen.

Det som dessverre trekker ned, er litt for mange sketsjer som fungerer som fyllstoff. I tillegg oppleves andre akt som stressende fordi tempoet er satt altfor høyt. Jeg savner litt mer brodd, litt mer satire og at de drar poengene litt lenger, men for all del, det er en godkjent debut på nye Tromstun skole med mye talent som det skal bli spennende å følge videre.

En sterk firer!