Twin Shadow, pressefoto Foto: PRESSE

2010 har absolutt virkelig vært et år for 80-tallsrevitalisering: LCD Soundsystems James Murphy har fortsatt sin videreførelse av arven fra The Human League og Spandau Ballet med "This Is Happening", mens både Devo og Orchestral Manoeuvres in the Dark har gjort comeback.

Årsbeste

I så henseende burde ikke Twin Shadows nostalgiske utgangspunkt på "Forget" overraske, men 26-årige George Lewis jr. leverer likevel en debut som raskt kan stå seg som årsbeste når regnskapet for 2010 skal gjøres opp.

For med trygg havnelosing fra Grizzly Bears Chris Taylor fremstår albumets elleve spor som en bunnsolid popføljetong: Her er det verken et cymbaldask eller en klangdryppende handclap som føles malplassert, mens de mange og stemningsskapende synthesizerne flyter som en nær perfekt koloritt bak Lewis' Morrissey-lignende vokal.

Ikke glemt

Selv om Lewis ikke legger skjul på sin forkjærlighet for postpunk og new wave, fremstår "Forget" som alt annet enn intetsigende pastisj - til tross for at trommespillet på "Slow" er mistenkelig lik Joy Divisions "She's Lost Control". Med en rytmeseksjon som varierer fra suggererende elektronika på "Tether Beat" og albumhøydepunkt "Castles in the Snow", til funk-infisert klaskebass på "When We're Dancing" og "I Can't Wait", holdes interessen ved like.

"This is everything I'm wanting to forget", synger Lewis på tittelsporet, i en slags oppsummering av albumets selvbiografiske teksttematikk. Det kan godt hende, men for undertegnedes del er ikke "Forget" glemt med det første.

Twin Shadow Foto: JØRN NORMANN PEDERSEN