Mats Forøy (19), Martine Strøm Johansen (15) og Marius Brynjulfsen (22) er tre av de utvalgte soloartistene fra Tromsø som er valgt ut til å konkurrere om en plass i Døgnvill-programmet.

– Jeg fikk telefonen mandags ettermiddag og jeg visste egentlig ikke helt hva jeg skulle si. Tror ikke det synker helt inn før i morgen, forteller Strøm Johansen.

Hun rakk akkurat minimumskravet på 15 år før hun søkte og gleder seg til å debutere som soloartist.

Flere konkurrenter

På lørdag skal ti tromsøkandidater stå på scenen på Jekta, fem band og fem artister. En av hver går videre til finalen. Der må nemlig slå ut deltakere fra Harstad, Finnsnes og Alta hvis de skal få lov til å være en del av Døgnvill-programmet i slutten av august.

Semifinalene i Finnsnes og i Alta har allerede vært arrangert, og fire finalekandidater er dermed klare. Forøy og Brynjulfsen innrømmer at de har fulgt med på konkurransen fra de andre byene.

– Ja, jeg fulgte litt med på deltakerne fra Harstad og Finnsnes, men det er vanskelig å si noe om konkurransen, ler Forøy. — Det blir trangt om plassene, legger Brynjulfsen til.

– En drøm

Selv om både Forøy og Brynjulfsen delvis har etablert seg som artister vil det fortsatt bety utrolig mye for dem om de kommer seg gjennom nåløyet.

– Det hadde vært en drøm og et stort steg i karrieren, sier Brynjulfsen, som både har vært med på Idol og Det store korslaget.

Enda større blir det kanskje for yngste deltaker Johansen. Hun har sunget helt siden hun kunne gå, og ser ikke på det som noen stor skuffelse hvis hun ikke skulle vinne.

– Jeg er allerede fornøyd med å ha kommet så langt, alt fremover får jeg ta som nyttige erfaringer. Så får vi se hva som skjer, smiler Johansen.

Den som vinner Døgnville Talenter skal få spille foran en slik gjeng under årets festival. Foto: Knut Jenssen