Programmet, som har premiere klokken 20.00 fredag, er et nytt konsept fra TV2. Åtte dansecrew får hver sin kjendis med på laget, som de skal coache til å bli en del av gruppa. Det beste crewet stemmes frem av publikum, og går videre til neste runde.

- Vi er et veldig allsidig crew innen hiphop-sjangeren. Man kan si at streetdance er paraplybegrepet, mens Hip Hop, Popping, Locking, House, Break og Waacking er de stilene vi dekker. Vi fem som er med i programmet er individuelle dansere som utgjør et allstyle-crew, forklarer Skoglund.

Imponert over Sandra

Kjendisdanserne skal få teste sine ferdigheter innen ulike stiler, og Skoglund er så langt både fornøyd og imponert over Sandra Lyng sin innsats.

- Dansemessig er hun veldig fokusert, og jobber veldig hardt - det reflekterer at hun er artist og vant til å jobbe intensivt, sier Skoglund.

Sandra Lyng er Mosjø-jenta som fikk sitt gjennombrudd som 16-åring på nettopp TV2, da hun deltok og endte på fjerdeplass i Idol i 2004. Siden har hun fortsatt karrieren i musikkbransjen, og i "Mitt dansecrew" tar hun opp kampen mot kjendiser som Thomas "Finger`n" Gullestad, Lisa Tønne og Harstad-bloggeren Sophie Elise Isachsen.

- Sandra er flott å jobbe med. Hun passer godt inn i crewet, deler vår humor og har god kjemi med gruppa. Det er klart at det er en utfordring å lære ting som profesjonelle dansere gjør - mye av det er teknisk svært krevende - men hun jobber hardt og får det til, sier Skoglund.

Lang danseerfaring

Artisten har også dyktige dansere med på laget, med både stor bredde og lang erfaring. Skoglund deltok selv som 16-åring i dansefeber på TvNorge, har bakgrunn fra danselinja på Kongsbakken og har fortsatt med dans siden hun flyttet fra Tromsø til Oslo i 2007.

- Min hovedstil er hiphop, som jeg alltid har hatt en stor lidenskap for. Jeg flyttet til Oslo der det er et større miljø for det, og har utviklet meg mye som danser her, sier hun.

Håpet er å bringe Sandra og resten av crewet helt til topps i konkurransen, som Skoglund spår å bli svært tøff. Mange har på forhånd utpekt Thomas "Finger`n" Gullestad til favoritt, men Skoglund har tro på at flere vil hevde seg.

- Det blir spennende når vi står på scenen, men jeg tror alle har noe å komme med. Mange kan ha skjulte talenter og potensial som gjør at man blir overrasket, sier hun.

Snart alvor

I den første runden får alle crewene vise seg frem, uten risiko for å bli stemt ut av konkurransen. Neste runde er det imidlertid alvor, når kjendiser og crew skal kjempe om veien videre.

- Vi har jobbet hardt mot første program og er klar for det, men går vi videre er det fortsatt mye å jobbe med i ukene fremover. Vi setter pris på all støtten vi kan få, og gleder oss veldig til premieren, sier Skoglund.

Marlene Skoglunf (t.v) sammen med Sandra Lyng og resten av crewet. Foto: PRIVAT