Allerede en halvtime før «Star Wars»-premièren rullet i gang klokken 10.00 onsdag, var hovedinngangen til kinoen full av forventningsfulle fans.

Hele onsdag er viet til filmen. Med til sammen 23 visninger gir det visningsrekord i Tromsø. For Andreas Bræck Karlsen (23) var det ingen tvil om at han måtte være en av de første til å sikre seg billett til den store begivenheten. Selv hadde han lagt mye i premièren.

– Jeg er kledd ut som karakteren Kylo Ren i filmen. Kostymet er skreddersydd og bestilt fra Asia.

– Det er vel ikke nødvendig å spørre deg hvor stor fan du er av «Star Wars» på en skala fra en til ti?

– Hehe, vel ifølge kjæresten min er jeg vel en 12 på skalaen.

SE VIDEO:Star Wars gir visningsrekord

Spente

Til premièren hadde Fredrik Markussen (24) tatt med seg kompisen for å ta del i «science fiction-sirkuset».

– Jeg tror det blir helt sykt, og jeg gleder meg skikkelig, sier han.

22 år gamle Veronika Pedersen hadde sett for seg å møte opp til premièren sammen med kjæresten sin.

– Siden jeg er utkledd som karakteren Princess Leia burde jeg hatt min Han Solo ved min side, siden de faktisk er sammen i filmen, sier Pedersen til iTromsø.

Kostymet har hun laget selv, egentlig til en Halloweenfest hun deltok på i fjor.

– Men dette var jo en perfekt anledning til å ta den i bruk igjen.

– Hvilke forventninger har du til dagens snakkis-film?

– Jeg tør faktisk ikke å forvente for mye, for jeg er redd for å bli skuffet. Men jeg gleder meg jo helt sinnssykt likevel.

Spesielt vil 22-åringen trekke fram alderen som en av grunnene til at spenningen er litt ekstra til å føle på.

– Det er såpass lenge siden at den forrige filmen kom ut, og jeg var jo mye yngre da, så jeg er jeg sikker på at jeg kommer til å oppleve denne filmen på en litt annen måte og med nye øyne.

LES OGSÅ: Röyksopp skal lage musikk til Star Wars

Nærmere 2.000 billetter

For ikke mange dager siden antydet kinosjef Frank Bakkemo at det kom til å bli solgt nærmere 2.500 billetter til premièredagen. Det er i skrivende stund ikke langt unna realiteten.

– Cirka 2.200 billetter er solgt så langt, og det er jeg kjempefornøyd med. Jeg synes spesielt det er artig at så mange har møtt opp til den første visningen som faktisk er klokken 10.00 på en helt vanlig hverdag. Vi belønner også de som har kledd seg ut med gratis popkorn, sier han.

Så langt er det flere tilgjengelige billetter igjen til dagens 23 visninger, som både vises i 2D og 3D.

– Men til kveldsforestillingene er det få billetter igjen, sier kinosjefen.

foto
KOM UTKLEDD: Veronika Pedersen (22) hadde lagd sitt eget kostyme til premièren på Star Wars. Foto: Trond Tomassen
foto
BLODFAN: Andreas Bræck Karlsen (23) trengte ikke engang å fortelle at han var en ihuga fan av Star Wars. Kostymet hans, som er skreddersydd og bestilt fra Asia, sa alt. Foto: Trond Tomassen
foto
GLEDET SEG: For Fredrik Markussen (24) var ikke forventningene til den nye filmen så høye. Det turte han nemlig ikke å ha, i fare for å bli skuffet. Foto: Trond Tomassen
foto
IVRIG: Til premièren var det også lagt til aktiviteter som legobygging; å lage en av Star Wars-figurene på kortest mulig tid. Her gir Veronica Dalelv alt for å vinne konkurransen. Foto: Trond Tomassen
foto
Skapte MAGISK STEMNING: Nathalie Nilsen var utkledd som en stormtrooper og Tina Selnes som karakteren Chewbacca. Begge er ansatte ved kinoen, og kom for å gire opp folk før filmen. Foto: Trond Tomassen