«Viking» er debutromanen til Åsli og Bakkejord, og første boken i serien «To Konger», som de håper vil bli en trilogi.

Mye research

Serien er satt til 800-tallet og følger en gutt som bor i en landsby som blir invadert av vikinger, samt en av de invaderende vikingene.

– Det er ikke saksprosa, men vi har gjort veldig mye research og prøvd å få handlingen og det historiske rundt så tett opp mot virkeligheten som mulig. Vi har fokusert mye på å skrive en underholdende historie med gode karakterer som leserne har lyst å følge videre. Historien er langt fra ferdig i bok én, så vi satser på å gi ut en bok i året nå fram til serien er ferdig, forteller Åsli.

foto
Medforfatter: Tony Bakkejord.

Mer tilgjengelig enn fantasy

Åsli er psykolog, mens Bakkejord jobber som psykiater. De har vært gode venner siden gymnaset. Ideen om å skrive bok dukket opp for to år siden, og det å skrive om vikingtiden ble et naturlig valg.

– Vi har begge lest mye fantasy og vært veldig interessert i vikingtiden, men konkluderte med at det nok var større publikum for noe som lå litt tettere opp mot norsk historie. Vi har hatt det veldig artig med å skrive historien og har lært veldig mye av prosessen, sier Åsli.'

Jobber med å få ut boken

E-bokutgaven av «Viking» har vært ute siden 1. juli, og har nå nylig kommet i fysisk utgave. Den er så langt kun tilgjengelig på Bruktbokhandelen her i Tromsø, men de jobber med å få den inn i flere bokbutikker.

– Vi er jo ikke på noe stort forlag, og vi skriver fordi vi liker å fortelle historier, ikke for å bli rik. Vi har så langt ikke fått noen negative tilbakemeldinger, så vi er godt fornøyd med responsen. Så får vi jobbe for å få den lettere tilgjengelig for folk utover høsten, sier Åsli.